Başkan Savaş’ın 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

21 Mart 2019 Perşembe 16:54
Bu haber 678 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Savaş'ın 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajda, “Down sendromlu çocuklarımızın hayata sıkı sıkı sarılmalarını sağlamak için mücadele etmeliyiz. Down sendromlu bireylerin sevgileri saf ve gerçektir. Onların kaliteli eğitim almaları ve ailelerinin de vermiş olduğu özveriler ile pek çok şeyin üstesinden gelebileceklerini biliyoruz. Unutmamamız gerekir ki down sendromlu bireyler insanları karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Sosyalleşmelerini sağlayarak onların bakış açılarını, yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir.  Down sendromlular yılda bir gün ile değil her gün hatırlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün toplumumuzun her ferdinde bu kardeşlerimize yönelik farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder