Başkan Savaş’ın Girişimleri Karşılık Buluyor

10 Ocak 2020 Cuma 16:08
Bu haber 480 kez okundu

Hatay’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri daha da görünür kılmak için yoğun emek harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çabaları bir bir karşılık buluyor.

Başkan Savaş'ın Girişimleri Karşılık Buluyor
Hatay’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri daha da görünür kılmak için yoğun emek harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çabaları bir bir karşılık buluyor.

Amerika’da yayın yapan ve ülkenin en saygın gazeteleri arasında gösterilen New York Times gazetesi, tarih, kültür, mimari, gastronomi, spor ve doğal güzellikler bakımından 2020 yılında dünyada gidilmesi gereken 52 yer arasında Antakya’ya da yer verdi.

Gerek ulusal gerek uluslararası organizasyonlarda herkesi 3 semavi dine ev sahipliği yapan, 23 medeniyetin 13’ünün bıraktığı izleri geleceğe taşıyan ve mutfağındaki lezzetli yemekleriyle UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay’a davet eden Başkan Savaş, bu başarıyı değerlendirdi.

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Amerika’nın en saygın gazetelerinden olan New York’un Times’ın listesinde Antakya’nın da yer alması hepimizi için büyük gurur. Katıldığımız her organizasyonda Yayladağı’ndan Erzin’e kadar sonsuz güzelliğe sahip şehrimizin değerlerini herkesle paylaşıyoruz. Herkesi bu güzellikleri yerinde görmesi için Hatay’a davet ediyoruz. Bitki çeşitliliğimizden yüksek yaylarımıza, yemeklerimizden uzun sahillerimize kadar birçok değerimizi gün yüzüne çıkarmak ve tüm dünyayla paylaşmak için daha çok çalışacağız. İnanıyorum ki 2020 yılı şehrimiz ve hemşehrilerimiz için bereketli bir yıl olacak. Şehrimizin gelişimi için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bu gelişmenin yıl içinde Hatay’a gelecek yerli ve yabancı turist sayısını olumlu yönde etkileyeceğini ifade eden Hataylı esnaf ve vatandaşlar şehrin gelişimi için gayret gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Gönder