Başkan Savaş’ın Projesi İlk Meyvesini Verdi

27 Nisan 2020 Pazartesi 15:22
Bu haber 633 kez okundu

Kırsal kalkınma projelerini hayata geçirerek Hataylı üreticinin yüzünü güldüren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Başkan Savaş'ın Projesi İlk Meyvesini Verdi

Kırsal kalkınma projelerini hayata geçirerek Hataylı üreticinin yüzünü güldüren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Yayladağı’ndaki üreticilerin topraklarını terk etmemesi ve kendi topraklarında üretime katılım sağlaması için 700 dönüm araziye yetecek kadar çilek fidesini bedelsiz olarak çiftçilere hibe eden Başkan Savaş, yetişen fideleri hemşerileriyle birlikte topladı.

2 milyon Türk Lirası karşılığında alınan ve üreticilere bedelsiz olarak hibe edilen çilekler bereketli şekilde yetişirken Başkan Savaş’ın kırsal kalkınma projesi de meyvesini vermiş oldu.

Yayladağı’nda gerçekleşen çilek hasadı sırasında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Geldiğimiz süreçte sağlığın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bununla birlikte güvenli gıdaya ulaşım ve ülkelerin kendi kendine yetebilen tarım politikasının olması çok önemli bir hal aldı. Biz de yaklaşık 2 buçuk yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Proje kapsamında 3 milyon 85 fidenin 169 aileye dağıtıldığını ifade eden Başkan Savaş, “Şu anda bu 169 ailede sadece bir tanesinin tarlasındayız. Üretilen bu çilek dünyada en çok tercih edilen, aroması lezzetli ve raf ömrü en uzun olan çilektir. İlk meyvelerini bugün burada topluyoruz. Bereketi bol olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek Hatay’ın tarımı teknolojiyle birleştiren örnek şehir olmaya devam edeceğini ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Yayladağı’nda tütün ekiminin yasaklanmasından sonra yapılan çilek ekimine ön ayak olan Lütfü Savaş’a teşekkürlerini ileten Tokdemir, Hatay’da tarımı ve üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Tarlasında gerçekleşen çilek hasadının ardından düşüncelerini paylaşan Yayladağlı üretici vatandaş, “Başkanımız Lütfü Savaş’ın destekleriyle bugün tarlamızdaki fideler meyvelerini verdi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Yorum Gönder