Başkan Savaş’tan Expo’ya Davet Var

12 Mart 2021 Cuma 17:19
Bu haber 442 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, başkent Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Başkan Savaş'tan Expo'ya Davet Var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, başkent Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Yaklaşan EXPO Hatay organizasyonu öncesi birçok ülkenin büyükelçisi ile görüşen Savaş, Ankara'daki ziyaretlerine İspanya Büyükelçiliği ile başladı. Büyükelçi Francisco Javier Hergueta Garnica ile görüşen Savaş, İspanya kültürünü EXPO Hatay’da ağırlamak istediklerini belirtti.

Büyükelçi Garnica, önemli gastronomi merkezlerindeki mutfak akademileri ile EXPO Hatay’da yer almayı arzu ettiklerini ifade etti.

Lütfü Savaş’ın bir sonraki durağı İsveç Büyükelçiliği oldu. Savaş’ın EXPO Hatay davetinden mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Staffan Herrström, “Etkileyici geçmişe sahip Hatay’ı ve EXPO’yu yakından biliyorum. İstanbul’daki konsolosluğumuz ile birlikte EXPO Hatay’da yer almak için çalışmalar yürütüyoruz. Hatay’daki etkinliğin olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum” diyerek Hatay’ı ilk fırsatta ziyaret edeceğini söyledi.

Savaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Kuveyt Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi ile görüştü. EXPO Hatay ile Orta Doğu’daki barışa katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Savaş, Kuveytli dostlarını Hatay’da görmek istediklerini söyledi.

EXPO Hatay’ın bölgeye olumlu anlamda hareket getireceğini ifade eden Al-Zawawi, organizasyonu kalpten desteklediklerini belirtti.

Görüştüğü tüm bürokratlara Medeniyetler Bahçesi temasıyla yapılacak EXPO Hatay’ın içeriğini anlatan Savaş, yüzlerce yıl ticaretin merkezi olan şehrin 13 medeniyete ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Uluslararası bu organizasyonu başarıyla yapacaklarına inandıklarını da sözlerine ekleyen Savaş, Hatay’ın güvenlik açısından hiçbir sorununun olmadığını ve katılacak ülkelerin bölgede barış köprüsü görevi üstleneceğini ifade etti.


Yorum Gönder