Başkan Savaş’tan Meryem Ana Yortusu Mesajı!

14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:50
Bu haber 1002 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ermeni ve Hristiyan âleminin “Meryem Ana Yortusu” bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş'tan Meryem Ana Yortusu Mesajı!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ermeni ve Hristiyan âleminin “Meryem Ana Yortusu” bayramı için kutlama mesajı yayımladı. Başkan Savaş mesajında, medeniyetler kenti Hatay’ın Ermeni ve Hristiyan vatandaşlarının inançlarında önemli bir yere sahip olan Meryem Ana’nın göğe yükselişi olarak kutlanan bu bayramın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Hatay’da farklı din ve mezheplerden oluşan insanların bayramlarının birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yaşanarak kutlandığını belirten Başkan Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“301 tarihinde Hıristiyanlığı, ilk resmi devlet dini olarak kabul eden Ermeniler, Hıristiyanlık öncesi çok Tanrılı pagan döneminden gelen ve halk tarafından çok benimsenen, asırlardan beri kutlanan bayram ve yortuları Hıristiyanlığa uyarlayarak tekrar yaşamlarında yer verdiler.

Bayramın da adını taşıdığı Meryem Ana, Ermeni ve Hristiyanların çok önem verdikleri ve kutsal sayılan kadınlardan biridir. Onun göğe yükselişi olarak kutlanan “Meryem Ana Yortusu” kentimizde değişik etkinliklerle kutlanarak anılıyor. Her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü kutlanan bu bayramda farklı dinden insanlar bir araya gelerek şenliklerde eğleniyor, halaylar çekiyor ve üzümlerini kilise bahçesine getiren Ermeni kardeşlerimizle birlikte tüm yılın bereketi için dualar ediyor. Bayramlar ile dostluk, kardeşlik bağlarımız daha da güçleniyor. Tanrının yarattığı tüm insanlar kardeştir düşüncesiyle birbirimizi kucaklıyor, bayram sevinçlerine ortak oluyoruz.”

Hatay’ın farklı renklerle birbirine güven harcıyla yapışmış bir bütün olduğunu ve bu bütüne kastedecek zihniyetlere karşı olduklarını ifade eden Başkan Savaş “Meryem Ana Yortusu” bayramının ilimizde yaşayan tüm Ermeni ve Hristiyan kardeşlerimizle birlikte tüm inananlara kutlu olması temennisinde bulundu.

Yorum Gönder