Başkan Tosyalı'dan ’19 Mayıs’ Mesajı

19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:18
Bu haber 392 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tosyalı'dan '19 Mayıs' Mesajı
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,mesajında şunları kaydetti:
" Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İstiklal Savaşımızın başlangıcı ve Milli Mücadelemizin ilk adımı olan, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş ve kuruluşun eşsiz mücadelesi, O’nun önderliğinde aziz milletimizin büyük inanç, azim, cesaret ve kararlılığıyla birlik ve beraberlik ruhu ile yürütülmüş, her türlü imkânsızlığa rağmen zaferle sonuçlanmış, cumhuriyetimizin kuruluşuyla da büyük ve güçlü devletimizin temelleri atılmıştır.
19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğimize bayram olarak armağan edilmesi de büyük anlam taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların çağın gereklerine uygun olarak yetişmesine önem vermiş ve bu yolda büyük yatırımlar yapmış ise daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir.
Sevgili gençler; Vatanımızı canından üstün tutan ecdadımızın verdiği emsalsiz mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli gençlerimiz olarak sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum."

Yorum Gönder