Başkan Tosyalı’dan ‘Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

02 Aralık 2019 Pazartesi 13:35
Bu haber 653 kez okundu

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,3 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Tosyalı'dan ‘Dünya Engelliler Günü' Mesajı
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,3 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Tosyalı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engellilerin yaşamlarına ve haklarına dikkat çekmek, onların sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda desteklenmesi ile farkındalık oluşturmayı amaçlayan 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” ülkemizde de her yıl kutlanarak, bu vesileyle engelli bireylerimizin talep ve beklentileri dile getirilmektedir.

Unutulmamalıdır ki, engellilik hepimizin karşı karşıya kalacağı bir durumdur. Bu sebeple asıl aşılması gereken engel, vicdanlardadır. Engelli bireylerimizin en çok ihtiyacı olan şefkati, merhameti, saygıyı ve sevgiyi onlardan esirgememeli, daima onların yanlarında olduğumuzu göstermeli, hissettirmeli ve onları desteklemeliyiz. Engellilerimizin bizden beklentileri olan bu hasletleri yerine getirdiğimizde, aşamayacağımız hiçbir engelimiz yoktur.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın, ailelerine destek olmanın, sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmanın bir insanlık görevi ve ortak sorumluluğumuz olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal  farkındalığın arttırılmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile  olmasını diliyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam  geçirmelerini temenni ediyorum.”

Yorum Gönder