Başkan Üstün, ‘Basın Mensupları’yla Bir Araya Geldi!

02 Mayıs 2024 Perşembe 18:17
Bu haber 58 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, bölgenin basın mensupları ile bir araya gelerek önemli bilgiler verdi. Her zaman şeffaf ve adil bir yönetim anlayışından yana olacaklarını belirten Başkan Sami Üstün, hakkı olan herkesin hakkını alacağını, hakkı olmayanın elini dahi uzatamayacağını belirtti.

Başkan Üstün, ‘Basın Mensupları'yla Bir Araya Geldi!

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, bölgenin basın mensupları ile bir araya gelerek önemli bilgiler verdi. Her zaman şeffaf ve adil bir yönetim anlayışından yana olacaklarını belirten Başkan Sami Üstün, hakkı olan herkesin hakkını alacağını, hakkı olmayanın elini dahi uzatamayacağını belirtti.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Hepimiz bir arada, hepimiz aynı değer arkasında buluşup, hepimiz aynı dava aynı doğru üzerinde buluşup Arsuz’u hak ettiği yere getirmek adına, en iyi hizmeti sunmak üzere bir arada çalışacağız.   1 Nisan 2024 itibariyle artık bu ilçede yaşayan herkesin Belediye Başkanı olarak bütün vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bizden beklenen hizmetin karşılığını vermek adına 1 Nisan 2024 itibariyle kısa orta uzun vadeli planlarımızı hazırladık ve bugün sizlerle birlikte olup bu planlamalarla ilgili istişare edelim dedik. Arsuz coğrafyasının, demokratik yapısının çok büyük bir zenginliği olduğunu bilen bir anlayışa sahibim ve gerçekten bugün de koca bir ailenin bir parçası olarak bir aradayız. Çünkü burada, bu memlekette herkesin ortak bir derdi var. Bu bölgede yaşayan insanları refahı, huzuru ve yaşam kalitesini daha yukarılara çekilebilmesi hepimizin görevi...

Herkesin merak ettiği asıl mesele önceki dönemden borç var mı? yok mu? varsa ne kadar? şeklinde. Öncelikle Asaf Başkanıma sürdürülebilir bir bütçe bıraktığı için teşekkür ediyorum. Ancak kamuoyunun yanlış bildiği ya da bilerek bilmeyerek yanlış aktarıldığı bir bilgi, birtakım unsurlar var onları sizlerle paylaşmam gerekiyor. Çünkü bugün bu iddiada bulunanlar yarın bu parayı ne yaptın? Diye soru sorarlar. Ben onların yapısını biliyorum çünkü hayatta en kötü şey bana göre. Eğer bir insan iletişimi biriyle doğru kurabiliyorsa bir insanın niyeti de temiz ise anlaşılamayacak, anlaşılmayacak ortak değerlerde buluşulmayacak hiçbir konu olmaz. Ama insanın yüreği kötüyse, yalandan besleniyorsan ve kötülük akıyorsa içinden, işte o zaman o insanlar bu memleket için sıkıntılı demektir. İnandığımız davada, inandığımız değerlerde, yürümekten asla vazgeçmeyecek bir yapıya sahibiz.

Şimdi değerli basın mensupları 1 Nisan 2024 tarihinde bizim bütçemizde 4 Milyon liralık nakit paramız vardı ama borcumuz 67 Milyon TL idi. 31 Mart 2024 dahildeki tablo burada amacımız ne bir önceki dönemde bizlere hizmet eden başkanımıza bir cevap ne de başkanımızın bıraktığı bu bütçeyle ilgili eleştirisel bir boyut kazandırma niyetinde değiliz.  Seçim öncesi iller bankasından bizim belediyemize Maaşlar için biliyorsunuz 9 günlük tatil öncesi 15 Milyon TL’lik bir yatan para vardı. O dönem iller bankası para 23 gün önce değil de 10 güne önce göndermişti. O da kasada göründüğü için 15 Milyonu da ekledi arkadaşlar. Toplamda kasada 19 Milyon TL gibi bir artı para olarak hesaplandı. Ancak bu durum aslında böyle değil.

Oturduğumuz andan itibaren sorumluluklarımızın farkındayız. Beklentilerin de farkındayız. Seçim sürecinde ateşten gömlek değil. Ateşin kendisi de sırtımıza geçirip yola çıktığımızı bu beklentilere cevap verecek bir derinliğe, cevap verecek bir bilgiye ve tecrübeye sahip olduğumuz noktasında kimsenin kuşkusu olmasın. Rahmetli babam da çıkıp gelse benden bir ricada bulunsa ya da arkadaşım elimden tutup yardımcı olur musun dese bana eğer mevzuata aykırı istekte bulunursa vereceğim cevap çok basit yapamayız derim. Bu güzelim coğrafyanın herkesin gıptayla bakacağı ortaya gelmesi hususunda siz kıymetli basın mensuplarının desteğinin şart olduğu noktasında benim fikrim nettir. Burada sizlerin desteğini bekliyorum. Burada yapılan yanlışa bakmak noktasında benim diğer gözüm sizler olursunuz. Doğru olan yanında olma, var olma noktasında da destek verme anlamında da sizlerin varlığında bizler için çok kıymetli. Bazen bir insanın eline sağlık demek onun bütün yorgunluğunu elinden alır. Onun için iletişim dili, nezaket dili ama iyilik dediğimiz tırnak içinde iyilik dediğimiz her türlü davranışın, şansın, ekibim ve sizler hepimiz ortak paydada buluşup o payı daha güçlü hale getirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ben kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımı sizlerle daha bir sonraki toplantıda lansman şeklinde gerçekleştireceğimiz toplantıda sunacağım” ifadelerini kullandı.




Yorum Gönder