Başkan Vurucu; ‘Ciğerimiz Yandı!’

14 Eylül 2018 Cuma 16:39
Bu haber 737 kez okundu

Aynı anda dört mevsim tadı veren güzel ilimiz Hatay’ın gözbebeği, yaz aylarında kaçış noktamız kış aylarında ise kar tadını çıkarabildiğimiz Belen’in kıymetlisi Soğukoluk dün alevlere teslim oldu. Sabaha karşı 04.45 sularında Soğukoluk mahallesinde elektrik trafosunun patlaması ve tellerin kopması nedeniyle çıkan yangın önce küçük bir alana hâkimken hava şartlarının olumsuz etkisiyle daha da büyüdü. İtfaiye ekipleri tarafından zaman kaybedilmeden müdahale edilen yangında 4 amfibik uçak,7 helikopter, 47 arazöz, 3 dozer, 2 greyder ve 250 yangın söndürme işçisi ve 10 teknik personel de yangın sırasında alanda görev yaptılar.

Başkan Vurucu; ‘Ciğerimiz Yandı!'

 Aynı anda dört mevsim tadı veren güzel ilimiz Hatay’ın gözbebeği, yaz aylarında kaçış noktamız kış aylarında ise kar tadını çıkarabildiğimiz Belen’in kıymetlisi Soğukoluk dün alevlere teslim oldu. Sabaha karşı 04.45 sularında Soğukoluk mahallesinde elektrik trafosunun patlaması ve tellerin kopması nedeniyle çıkan yangın önce küçük bir alana hâkimken hava şartlarının olumsuz etkisiyle daha da büyüdü. İtfaiye ekipleri tarafından zaman kaybedilmeden müdahale edilen yangında 4 amfibik uçak,7 helikopter, 47 arazöz, 3 dozer, 2 greyder ve 250 yangın söndürme işçisi ve 10 teknik personel de yangın sırasında alanda görev yaptılar. Aynı zamanda Belen Belediyesi’nin işçi, memur, iş-kur personeli fark etmeksizin tüm çalışanları da yangın alanında destek olmak için bulundular. Yangının ilk saatlerinden itibaren bölgeye giden Belen Belediye başkanı Adnan VURUCU konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Gözbebeğimiz Soğukoluk felaket bir sabaha uyandı. Önce küçük bir alanda etkili olan yangın giderek büyüdü. Belen’in inci gözüyle baktığı böylesi doğa harikası bir yerde bu tür bir olayla karşı karşıya kalmamız fazlasıyla üzücü. Yangın sırasında çevre illerden destek olarak çağırdığımız uçak ve helikopterlerimiz zaman kaybına izin vermeden sürekli havadan söndürme çalışması yaptılar. 250 işçimiz ve onlarca aracımızda karadan müdahale etmiş ve yangını kontrol altına alınarak kısa süre sonra da başarı ile söndürülmüştür. Soğutma çalışmalarımız ise hala yangının etkili olduğu bölgede devam etmektedir. Maalesef ki 10 hektarlık bir orman alanı, 15 hektarlıkta bitki örtüsü yok olmuş durumda olup, birçok hayvan evsiz kalmış durumda. Yangın süresi boyunca yardım çağrıma kulak veren ve bir seferberlik örneği gösterip destek olan bölge halkına, saygıdeğer Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen temsilcilerimize ve tüm Belediye personeli ekibime bizlerle birlikte olduklarından dolayı teşekkür ederim. Allah bir daha Ülkemize, Belen’e ve Soğukoluğa bir daha böyle kötü zamanlar yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.

 

Yorum Gönder