Başkan Vurucu Gazetecilerle Piknik Yaptı!

25 Temmuz 2017 Salı 09:43
Bu haber 1284 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesine ait Güzelyayla piknik alanında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyelerine 24 Temmuz,'Basından sansürün kaldırılması' yıldönümü nedeniyle gazetecilere yönelik piknik programı düzenledi ve Belen Belediyesinin çalışmaları konusunda basın çalışanlarını bilgilendirdi.

Başkan Vurucu Gazetecilerle Piknik Yaptı!

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesine ait Güzelyayla piknik alanında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyelerine 24 Temmuz,"Basından sansürün kaldırılması" yıldönümü nedeniyle gazetecilere yönelik piknik programı düzenledi ve Belen Belediyesinin çalışmaları konusunda basın çalışanlarını bilgilendirdi.

Programın devamında basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Belen Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığı projeler hakkında bilgilendirme yapan Başkan Vurucu;

2017 yılında yapacağımız projelerimizi tek tek hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim, asfalt çalışmamız son hızıyla devam ediyor, İssume Konutları, Fatih Mahalleleri bitti. Şu anda ekiplerimiz Halilbey Mahallemizde çalışmalarını sürdürüyorlar, on güne kadar bitmesini planlıyor, ardından Sarımazı Mahallemizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konudaki en büyük sorunumuz Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu altyapı ve su bağlantılarının halen bitirilmemesi, bu konuda yapmış olduğumuz tüm girişim ve uyarılarımıza rağmen, Hatay Büyükşehirden çalışmalar noktasında, görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini görmekteyiz.

Mecliste gündeme gelen bu soruna Sayın Lütfü Savaş’ında duyarsız kalması, yaşadığımız sorunun devam edeceği yönünde bir göstergedir. Yakın zamanda yerel bir gazetede Sarımazı mahallemizde yol konusunda şahsım öne çıkarılarak halkımızı yanlış bilgilendirme amacı taşıyan bir haber yapıldı. Ancak Yaptığımız araştırmalar sonucu bahse konu olan yolun HBB’ye ait olduğunu tespit ettik. Kaldı ki; bizim yolumuz dahi olsa, HBB’nin sorumluluğunda olan su bağlantıları yapılmadığı için zaten asfalt dökemeyiz, çünkü biz döktüğümüz asfaltın tekrar kazılıp bozulmasından yana değiliz, Büyükşehir çalışmasını bitirirse zaten biz Belediye olarak ivedilikle asfalt çalışmamızı başlatırız.

Bu konuda yapılan habere istinaden gazete sahibini arayarak, konuyla ilgili görüştüm. Sizler HBB ye ait bir yoldan dolayı yaptığınız haber yanlış bir haberdir ve gereğini yapmanızı rica ediyorum dedim.

Bu konuda vatandaşlarımızdan tek ricamız Büyükşehrin yapmış olduğu altyapı ve su bağlantılarının bir an önce bitirilmesi konusunda, HBB ile irtibata geçerek Büyükşehrin görev ve sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi konusunda ısrarcı olmaları gerekmektedir.

Eğitime Destek Olunmalı, Köstek Değil

Yine önemli bir konu olan Şevket Çalışkan İlköğretim okulunun yapılacağı yeni alan ile otoban kavşağındaki yeni eğitim tesis alanıyla ilgili Başkan Savaş’ın ve CHP grubunun Büyükşehir Meclisinde ret oyu vermesi ile ilgili konuda da, sıkıntılar yaşadık. MHP ve Ak Parti’nin Evet oyu vermesiyle karar onaylandı ancak, eğitime yönelik bir kararda, kendisi de bir eğitmen olan Lütfü Savaş’ın nasıl olurda olumsuz bir karar vermesi bizleri ve belenli hemşerilerimi hayal kırıklığına uğratmıştır. Belenin eğitimi için bizler bu yolda önümüze çıkan tüm ret kararlarına rağmen eğitim konusunda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Başkan Vurucu Yaptığı açıklamanın devamında, Seyir Terasımız Kaymakamlığımız ve Belediyemizin hazırladığı projeyle DOĞAKA projesi olarak halkımızın hizmete açıldı, Belediyemiz Abide Parkında restorasyon çalışmamız on gün içinde bitecek ve halkımızın hizmetine açılacak, İlçemizin girişindeki Pazar yerine planladığımız Kent Meydanında projemiz onaylandı, araç parkurumuzu bakanlıklardan hibe desteklerle hemen hemen tamamladık diyen Başkan Vurucu; yine bakanlık desteğiyle bir yol süpürme aracının onayını aldıklarını ve yakın zamanda envantere geçeceğini dile getirdi.

Belenimizin kalkınması noktasında gecemizi gündüzümüze katarak, projelerimizin gerçekleşmesi konusunda her türlü gayreti sarf ederek durmadan çalışıyoruz. Bu yılın başında  sloganı olarak, “2017 yılının Atak Yılımız olacağını dile getiren Başkan Vurucu; Belenli Hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layık, Orman ve Su işleri Tarafından kuş gözlem merkezimiz tamamlanmak üzere, burada kır kahvesi ve kır lokantası şeklinde olacak, yani vatandaşlarımız Seyir Terasından Muhteşem Belen, İskenderun ve Arsuz manzarasının yanı sıra Tabiat Parkında da Ova’nın muhteşem görüntüsüyle baş başa kalacak. İlçemize iki adet piknik alanı yapmayı planlıyoruz, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan onayımızı aldık, içerisinde kır kahvesi ve kır düğün salonu olacak.

Bilindiği üzere TOKİ, Devlet Hastanesi en önemli projelerimiz bu konularla da belediye olarak konunun takipçisiyiz, vatandaşlarımızdan aldığımız yetkiyi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. İlçemizin gerçekten hizmete çok ihtiyacı var bizlerde bu şiarla çalışıyor ve projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. İfadelerini kullandı.

Başkan Vurucu; Tüm Basın Emekçilerine Başarılar Diliyorum.

Özgür ve tarafsız basının, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından biri olduğuna işaret ederek, haber, düşünce ve bilginin kamuoyuna aktarılmasında ve farklı düşüncelerin, düşüncelerini, tarafsız bir şekilde yansıtan çok önemli bir meslek olduğunu ifade eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, basının baskıya, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevini yerine getirmesinin, demokratik düzenin temel gereklerinden olduğunu belirtti.

''Bu nedenle, ifade hürriyetinin ve basın özgürlüğünün korunmasının, demokrasimizin ilerlemesi bakımından hayati önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak istiyorum'' diyen Başkan Vurucu; Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, kıymetli basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyor, görevi icabı yaşamını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına saygı ve selamlarımı iletiyorum, tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum.'' Dedi.

Başkan Adnan Vurucu; Konuşmasının bitiminde programa teşriflerinden dolayı başta İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Cıncık ve Üyelerine teşekkürlerini sundu.







Yorum Gönder