Başkent'te ‘Hatay Günleri’ Açılışı Gerçekleşti

31 Ekim 2018 Çarşamba 20:37
Bu haber 893 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Başkent'te Hatay Günleri’ açılışına katıldı.

Başkent'te ‘Hatay Günleri' Açılışı Gerçekleşti

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Başkent'te Hatay Günleri’ açılışına katıldı.

Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı tarafından gerçekleştirilen, 31 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan etkinliğin açılışına, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Vali Vekili Erol Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri, AKP Hatay Milletvekilleri, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Hatay İlçe Belediye Başkanları, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Hatay'ın,  simgelendiği tarihi ve kültürel değerlerin, yöresel lezzetlerinin, el sanatlarının ve birçok özelliğinin sergilendiği bu etkinliklere, Ulusal ve yerel basında oldukça ilgi gösterdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, açılışa yoğun ilginin olmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, “Ankara’da düzenlenen Başkentte Hatay Günleri’nin 7.sinin açılışını biraz evvel yaptık. Hakikaten büyük bir coşku vardı. Bu bizleri çok memnun etti. Bizlerde Arsuz Belediyesi olarak bu yıl dördüncüsüne katılım sağladık. Güzel bir stant düzenledik. Biz bu stantta ilçemizin tarihi, kültürel ve tabii güzelliklerini sergilemeyi önde tuttuk. Ve standımıza gelen ziyaretçilerimiz ciddi anlamda beğenilerini ifade ettiler. Bu coşkunun devam edeceğini görmekteyiz. İleriki günlerde, yarın, öbür gün çok ciddi bir kalabalığın olacağı kanaatindeyiz. Bu tür etkinliklerin özellikle Hatay’da ve ilçemizde kabul gördüğüne şahit olduk. Bu günlerin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Gönder