Bedelli Askerler Yemin Etti

22 Mart 2019 Cuma 20:14
Bu haber 804 kez okundu

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında kısa dönem temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 2906 bedelli asker, eğitimlerinin ardından silaha el basarak yemin edip terhis oldu.

Bedelli Askerler Yemin Etti
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında kısa dönem temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 2906 bedelli asker, eğitimlerinin ardından silaha el basarak yemin edip terhis oldu.
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı tören alanında gerçekleşen yemin törenine İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Deniz Er Eğitim Alay Komutamı Deniz Piyade Albay İbrahim Özdoğan, Kilis Valisi ve İskenderun eski Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve asker yakınları katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra eğitimlerde başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından plaket verildi. İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında askerlik görevini yapan baba ile yemin töreninde bulunan oğluna İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe tarafında plaket verildi. Törende konuşma yapan Deniz Er Eğitim Alay Komutamı Deniz Piyade Albay İbrahim Özdoğan, yemin etmenin vatana ve sancağa olan sadakatin göstergesi olduğunu belirterek, “Buraya katılan her asker temel eğitim sonunda silaha ve arkadaşına sarılarak bayrak, sancak ve tanıklar huzurunda yemin eder. Sancak, birliğin onurunu temsil ettiğinden onu korumak her Türk askerinin vazifesidir. Temel askerliğini yapmak üzere memleketin her köşesinden bir araya gelen milletin evlatları olarak bu ulusu oluşturan mozaiği görmek ve birbirinizi tanıma imkânına kavuştunuz. Biraz sonra edeceğiniz yemin vatana ve millete sadakat ve doğrulukla hizmet edeceğinizin, Atatürk ilke ve inkılâplarınıza bağlı kalacağınızın bir ömür boyu sürecek teminatıdır” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Mehmetçikler yemin ederek marşlar eşliğinde tören geçişi yaptılar.
Yemin töreni ve tören geçişinin ardından aileleri ve yakınları ile kavuşan Mehmetçikler duygusal anlar yaşadı.

Yorum Gönder