Belen Kapalı Köy Pazarı Törenle Açıldı

30 Nisan 2018 Pazartesi 18:55
Bu haber 949 kez okundu

Belen Belediyesi Tarafından Halilbey mahallesine yapılan Belen Belediyesi Kapalı Köy Pazarının açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Belen Kapalı Köy Pazarı Törenle Açıldı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu;

‘Hizmetlerimiz Hız Kesmeden Devam Edecek’

Belen Belediyesi Tarafından Halilbey mahallesine yapılan Belen Belediyesi Kapalı Köy Pazarının açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Açılış Programına, TBMM İdare Amiri, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti Belen İlçe Başkanı Abdullah Önder, Büyükşehir ve Belen belediyesi Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Dernek Başkan ve Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde açılış konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bu yerin yapımında bizlere desteklerini esirgemeyen Bahçeşehir Koleji sahiplerine ve kurulum aşamasında yoğun emek sarf eden ekip arkadaşlarımıza bir kez daha sizlerin önünde teşekkürlerimi sunuyorum. Pazar yerimizin yapım aşamasında birçok sorunla karlı karşıya kaldık. 2 defa şikayet ederek yapım çalışmamızı durdurdular. Ama bizler yılmadık ve kararlı bir duruş sergileyerek nihayet ‘Köy Pazarı’mızı esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Buradan Esnaf kardeşlerimize ve Belenli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasın diliyorum. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Şehitler Abidesi Sosyal Tesisimiz de tamamlandı. Açılışını kısa zaman sonra yapacağız. Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkımız da bitmek üzere. Hastanemiz, Futbol Sahamız, TOKİ’mizde çalışmalarımız son aşamaya geldi hayırlısıyla bu yıl çok güzel atılımlar yapacağız” dedi.

İlçe genelinde yapılan yatırımlara değinen Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’da yaptığı konuşmada, “İlçemiz inşaat şantiyesine döndü, üç okul yapımız devam ediyor. İlçe emniyet binamızın çalışmaları başladı. Hastanemiz, Tabiat Parkımız, Şehitler Abide Anıtımız ve Şehitler Abide Parkımız sadece kazandırdıklarımızdan bazıları. Buradan Hatay Milletvekillerimize ve Belediye Başkanımıza yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Milletvekili Orhan Karasayar’da yaptığı konuşmada, “Hükümet olarak ilçeler adına ne talep ettiysek olumlu karşılanarak tamamını ilçelerimize kazandırdık. Belenimizde Hastanemiz yoktu, uzun uğraşlar neticesinde Sağlık Bakanlığımıza onaylattık. Belen Pazar Yerine Kültür Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Belen Kültür Han Projemizi onaylatarak, kısa zaman sonra ilk kazmamızı vuracağız” ifadelerini kullanandı.

Konuşmaların ardından ‘Kapalı Köy Pazarı’ kurdelesi kesilerek törenle açıldı.

Yorum Gönder