Belen Soğukoluk Yaylasına Yatırım İçin Açık Davet

05 Ağustos 2022 Cuma 18:54
Bu haber 435 kez okundu

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel Hatay’da Turizm kapsamında yer alan tarihi Soğukoluk yaylasına yatırım yapacak yatırımcıların önünü açacaklarını belirtti.

Belen Soğukoluk Yaylasına Yatırım İçin Açık Davet

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel Hatay’da Turizm kapsamında yer alan tarihi Soğukoluk yaylasına yatırım yapacak yatırımcıların önünü açacaklarını belirtti.

Hatay’ın Turizm kapsamında yer alan bölgeleri arasında bulunan Soğukoluk yaylasına otel ve benzeri yatırımcı bulunamadığına dikkat çeken Ak parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel yatırım yapacak iş insanlarının bürokrasi alanında sorun yaşamayacaklarının sözünü verdi.

Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül Soğukoluk yaylasında Muhtar Yusuf Çilingir ve yayla sakinleriyle bir araya geldiler. Yayla sakinleri Turizm alanı olan Soğukoluk yaylasına gelen turistlerin kalacakları otel ve benzeri işletmelerin olmayışının bölge halkını ekonomik anlamda zor duruma soktuğunu belirttiler. Belen belediye başkanı İbrahim Gül yaylanın tam merkezinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına ait alanların belediye tarafından alındığını ve kervansaray dükkan ve benzeri yerlerin olacağı büyük bir projenin hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti.

Yatırımcıların önünü açacağız

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise Hatay’ın Turizm bölgesi olan Arsuz ve Soğukoluk yaylasında yatırımcı bulamadıklarına dikkat çekti. Özel “İmarı Turizm bakanlığında olan Soğukoluk yaylasına Belen belediyesi eliyle dışardan gelen insanların günü birlik olarak gelip konaklayabilecekleri buraya yakışır inşaat kalitesinde proje hazırlıyoruz. Bu bölgeye yatırım yapmak isteyen iş insanlarına her türlü desteği vermeye hazırız. Devlet olarak yatırımı gerçekleştirecek olan iş insanlarının bürokrasi anlamında önlerini açacağız. Biz istiyoruz ki burası güzel tesislere kavuşsun ve bu vesile ile istihdam alanı açılsın. Hatay’ın gastronomisini Belen’in Arsuz’un tanıtımını burada en güzel şekilde yapalım. Turizm işletmeciliği konusunda Soğukoluk’ta yatırım yapmak isteyen biri varsa söz veriyorum tek bir dakika bürokratik engellere takılmayacak” dedi.


Yorum Gönder