Belen’de El Emeğiyle Donatılan Sergi

21 Haziran 2018 Perşembe 18:48
Bu haber 830 kez okundu

Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2017-2018 eğitim öğretim dönemini kapsayan ‘Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergi’ Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nda açıldı.

Belen'de El Emeğiyle Donatılan Sergi

Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2017-2018 eğitim öğretim dönemini kapsayan ‘Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergi’ Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nda açıldı.

Sergiye Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve eşi Yüksel Vurucu, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sergi açılışı daha sonra Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin halay gösterisiyle devam etti.

‘Tüm Mahallelere Ulaşacağız’

İlçe genelinde toplamda 2414 kursiyere hizmet verdiklerini belirten Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akça, “2017-2018 eğitim öğretim yılında genel kurslar alanında; 71 kursta 1187 kursiyere, 73 mesleki kursta ise 1227 kursiyere toplamda ise 2414 kursiyere hizmet verdik. Yine bu yıl İş Kur ile yapılan protokol çerçevesinde 9 ayrı yerde açılan kurslarda 182 kursiyerin katılımını sağlayarak, kurslarımızı başlattık. Her geçen yıl daha fazlası diyerek tüm mahallelere ulaşmaya çalışıyoruz. Hizmetlerimizin gerçekleşmesinde yardım ve desteklerini esirgemeyen ilçe yöneticilerimize, tüm personel ve kursiyerlerimiz adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Gurur Verici Bir Sergi

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da mükemmel eserler ortaya çıkaran kadınları tebrik ederek, “Kadınlarımızın kabuklarına çekilmeden uğraş vererek neler yapabileceklerinin en güzel örneklerinden birini burada görebilmek gurur verici.  Büyük sabır ve özveriyle hazırlanmış olan ürünleri yapan tüm elleri ve onların öğreticilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 Eserler Göz Doldurdu

Kurslara ilginin her geçen gün daha da artmasının sevindirici olduğunu söyleyen Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da, “Her yıl ayrı bir coşku ve heyecanla yapılan ve artan katılımı ile göz dolduran sergimiz, bir yıl boyunca annelerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin el emekleri ile donatılıyor. Başta yeni Halk Eğitim binası olmak üzere birçok yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen bakanlarımıza, bölge milletvekillerimize ve Belen Belediye Başkanımız Adnan Vurucu’ya teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen, idareci ve kursiyerleri de tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ile birlikte açılış kurdelesini kestiği sergiyi gezdi. 

Yorum Gönder