Belen’de Orman Yangını

13 Eylül 2018 Perşembe 10:29
Bu haber 689 kez okundu

Belen’in en gözde yaylası Soğukoluk’ta sabaha karşı çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına, uçak ve helikopter desteğiyle müdahale edilirken, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da bölgedeki söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Belen'de Orman Yangını

Belen’in en gözde yaylası Soğukoluk’ta sabaha karşı çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına, uçak ve helikopter desteğiyle müdahale edilirken, Belen Belediye  Başkanı  Adnan Vurucu da bölgedeki söndürme çalışmalarına destek veriyor.

 Sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına 10 arazöz, 5 su tankı ve bir iş makinesi ile 3 helikopter ve bir yangın söndürme uçağıyla müdahale ediliyor.

 Yangının söndürülmesi için yoğun çaba verildiğini söyleyen Başkan Adnan Vurucu, “Hatay’ın gözbebeği Soğukluk’un ciğerleri yanıyor maalesef… Belenimizin can damarı Soğukoluk ve civarında başlayan orman yangını bu sabah saat 4’ten beri devam ediyor. İtfaiye ekiplerimiz ve şahsım konuyla yakın ilgilenmekte olup, kontrol altına alınması için gereken çabayı göstermekteyiz. Dualarınızı eksik etmeyiniz” dedi.

 

Yorum Gönder