Belen’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı!

09 Ocak 2017 Pazartesi 10:14
Bu haber 1065 kez okundu

Belen’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı anma programları kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler 4 kilometre yürüdü.

Belen'de Sarıkamış Şehitleri Anıldı!

Belen’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı anma programları kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler 4 kilometre yürüdü.

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler!

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, İskenderun İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun ve Belen Kızılay,
sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok sayıda vatandaş da katıldı.

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, anma etkinliğinin Sarıkamış’ın manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için organize edildiğini belirtti.

Şensöz, anma programına Hatay’ın her tarafından öğrencilerin katıldığını belirterek, “Anma programları Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü olarak tüm Türkiye’de yapılıyor. Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin askerin donarak şehit olması sebebiyle her yıl anma törenleri düzenleniyor” dedi.


Belediye Başkanı Adnan Vurucu: “Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak! Sarıkamış Yürüyüşü hain emelleri olanlara da önemli bir mesajdır”

Hatay'ın dört bir tarafından genci yaşlısı insanlar Belen Atik yaylasında kilometrelerce yürüyerek, tören alanına geldiler. Ateşlerin yakıldığı tören alanında vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile şehitler için dualar ettiler. Yağmur altında ´Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak´ sloganı ile Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdüler…

Törene katılanlara sıcak çorba ve ekmek ikram edildi.

Yorum Gönder