Belen’in HATSU İsyanı!

28 Temmuz 2018 Cumartesi 18:10
Bu haber 821 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu HATSU tarafından yapılan içme suyu bağlantılarının bir türlü bitirilemediğini iddia ederek, isyanını Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında dile getirdi.

Belen'in HATSU İsyanı!

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu HATSU tarafından yapılan içme suyu bağlantılarının bir türlü bitirilemediğini iddia ederek,  isyanını Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında dile getirdi.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş arasında karşılıklı tartışmanın yaşandığı mayıs ayı meclis toplantısında Başkan Vurucu; Ağustos ayının gelmesine rağmen, HATSU tarafından yapılmakta olan altyapı ve su bağlantılarının bir türlü bitirilememesi yüzünden, yapılamayan asfalt çalışmalarını da hatırlatarak Belenli vatandaşların isyanını meclise taşıdı.

Başkan Vurucu meclis oturumunda HBB başkanı Savaş’a hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:Geçen yıl anlaştığınız firma için sizleri çok uyardık, bu firmadan bir şey olmayacağını, o zaman da sizleri uyardığımda, Başkanım sizi yanıltıyorlar dedim. İhaleyi uzatmayacaktınız Sayın Başkanım, bir yıl uzatılır mı? Belen’e hizmet yapılmıyor, 20 ayda bitirilecek su şebekesi 3 yıl oldu daha bitmedi. Belen’in şartları çalışmalar için hiçte zor değil, her yerden kolay, asfalt kesilmeden yapılan bir proje, 130 km’lik bir şebeke, 3 yıldır daha bitmedi, 4 mahallemiz daha da duruyor. Vatandaşlarımız 3 yıldan beri yazın tozun toprağın, kışın çamur ve yollarda oluşan yarıkların çilesini çekiyor. 4 yıldan beri bir kanalizasyonu bitiremediniz. Buyurun gelin gezdireyim sizi, Sarımazı’daki bütün yerler hala aynı, 4 yıldan beri sabırla bekliyoruz ama hala aynı, hiçte kusura bakmayın Belen’de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sınıfta kaldınız, ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın meclis toplantısından ayrılmasının ardından, HATSU Genel Müdürüne de aynı sitemini ileten Başkan Vurucu; “Sayın Genel Müdürüm. 5 yıl süren bir kanalizasyon şebekesi toplamda 130 km, yaptığınız çalışmaları gelip görmediğiniz belli oluyor bununla birlikte, buda yetmezmiş gibi ihaleyi 6 aylık aralarla 2 defa uzatıyor olmanıza rağmen, 4 mahallemizin 4‘ü de duruyor. Yapılan işlerde üstün körü yapılıyor. Döşenen boruların üzerine kazılma sırasında çıkan taş ve parkelerle beraber toprakla örtülüyor, baypas kullanılmıyor, yarın bu yaptığınız çalışmalar yine büyük sıkıntılara meydan vererek, borularda yaptığınız tahribatlar, asfalt dökümü sırasında, su borularında patlaklara neden olacak ve bu çileyi yine Belenli vatandaşlarımız çekecek” dedi.

 

Yorum Gönder