Bile Bile Suç İşlemeyin!

26 Ekim 2020 Pazartesi 11:50
Bu haber 985 kez okundu

İskenderun Kaymakamlığı’nca yapılan paylaşımda, koronavirüse yakalandığı saptanan kişinin, izole olması gerektiği halde karantina kurallarına uymamasının hem suç, hem de kul hakkına girdiğini söyledi.

Bile Bile Suç İşlemeyin!

İskenderun Kaymakamlığı’nca yapılan paylaşımda, koronavirüse yakalandığı saptanan kişinin, izole olması gerektiği halde karantina kurallarına uymamasının hem suç, hem de kul hakkına girdiğini söyledi. Vatandaşların sağlığını tehdit eden kişinin, Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesine göre hapis cezasına çarptırılabileceği ifade edilen paylaşımda, şu kurallar hatıldı:

‘Hem Suç Hem Kul Hakkına Girmeyin!’

Herhangi bir sağlık kurumları tarafından koronavirüse yakalandığı saptanan kişilerin izole olması gerektiği halde karantina tedbir ve kurallarına uymaması suçtur.

Vatandaşlarımızın sağlığını bu şekilde risk ve tehdit eden kişi, Türk Ceza Kanununun 195. Maddesine göre; iki aydan bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Aynı şekilde bulaşıcı hastalık şüphesi ile muayene / tetkikat yapan sağlık personeline direnen kişiler de Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında cezalandırılabilir.

Belirtilen fiiller kapsamında kalmasa bile salgına yönelik ilgili/yetkili kurumların aldığı diğer tedbirlere uymayanlar, fiilin mahiyetine göre 5326 sayılı Kanun ve 1593 sayılı Kanun uyarınca idari para cezasına çarptırılabilir.

Tüm bu yasal hükümlerin yanı sıra pandemi sürecinin kuralları ile izole kurallarına aykırı hareket etmenin bir kul hakkı olduğu gerçeği unutulmamalıdır.”


Yorum Gönder