‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ Danışma ve Bilgilendirme Toplantısı

05 Ocak 2023 Perşembe 14:15
Bu haber 231 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' için Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileri ile danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

‘Bilim Kahramanları Buluşuyor' Danışma ve Bilgilendirme Toplantısı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' için Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileri ile danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu “Bilim Kahramanları Buluşuyor” için Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileri ile danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Karaağaç Hayriye Can Kireççi Ortaokulu öğrencileri Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 2022-2023 Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego League Challenge Super Powered sezonuna Okul Müdürü Zafer Kanıbir, Matematik Öğretmeni Muhammet Alper İşlek ve Bahçeşehir Koleji Robotik Kodlama Öğretmeni Mahmut Reyhani rehberliğinde hazırlanıyor. Bilim Kahramanları Derneği ile FİBA Yenilenebilir Enerji Holding'in destekleriyle turnuvaya hazırlanan öğrenciler, proje fikirleri ile ilgili olarak İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kaan Baltacıoğlu ile 4 Ocak Çarşamba günü bir danışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları konulu turnuva için hazırlanan öğrenciler projeleri ile ilgili sorularına cevap aradı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci miniklerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlamayı hedefleyen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvasına İskenderun’dan bir ekibin de katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: “Dünyada 100 ülkeden katılımın olduğu bilimsel içerikli uluslararası bir turnuvaya dahil olmak öğrenciler için ufuk açıcı. Öğrencilere gönüllü koçluk ve danışmanlık yapan tüm hocalarımızın emekleri ise çok kıymetli. Böyle girişimleri aydınlık geleceğimizi inşa etmeye birer katkı olarak yaklaşmak gerek. Öğrencilerimize turnuvada başarılar diliyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, okul müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum”.

Yorum Gönder