‘Bir Değil, Yüz Bin Tayfur Sökmeniz’

10 Şubat 2020 Pazartesi 16:48
Bu haber 510 kez okundu

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz yayın organına verdiği mülakatta yaptığı açıklamaya tepkiler Türkiye’de çığ gibi büyümeye devam ediyor.

‘Bir Değil, Yüz Bin Tayfur Sökmeniz'

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz yayın organına verdiği mülakatta yaptığı açıklamaya tepkiler Türkiye’de çığ gibi büyümeye devam ediyor. Sökmenoğlu ve Mursaloğlu aileleri adına Tayfur Sökmen’in torunu Eğitimci Yazar Mehmet Mursaloğlu da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tepki göstererek “Tayfur Sökmen gibi olmak, bir onurdur” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, yaptığı açıklamanın, sadece şahsı değil, tüm Hataylıları fazlasıyla üzdüğünü vurgulayan Mursaloğlu “Bugün Atatürk’ün en güvendiği isimlerden Tayfur Sökmen’in devlet geleneklerine olan bağlılığı göz önüne alındığında ‘Tayfur Sökmen gibi olmak’ şüphesiz ki bir onurdur. Çünkü O öncelikle Milli bir kahramandır, Atatürk’ün en güvendiği isimlerden biridir, yürekli bir devlet adamıdır, Fransızlara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesiyle takdire şayan bir liderdir. En önemlisi de Tayfur Sökmen, Hatay Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı iken sürekli olarak Atatürk ile irtibatta kalmış, Ulu Önder’in talimatlarını birer birer yerine getirmiş böylelikle Hatay’ın anavatana katılması noktasında oldukça önemli bir görevi onurla ifa etmiştir” diye konuştu.

Mursaloğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın KKTC’ne yavru vatan denilmesine de talihsiz bir şekilde şiddetle karşı çıkması ile “Ben Tayfur Sökmen gibi olmam” sözlerini de gaflet olarak nitelendirerek “Bildiğim kadarıyla bu durum KKTC Cumhurbaşkanı için ilk değildir. Daha önce de ülkemizin sınır ötesi operasyonlarıyla ilgili eleştiri dozunu aşıcı söylemlerde bulunmuştur. Ne tesadüftür ki Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu açıklamaları yaptığı tarihten hemen hemen iki ay sonra yani 26 Nisan tarihinde KKTC’de seçimler gerçekleştirilecektir. Çeyrek asırdan fazla bir süredir KKTC’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması hususunda büyük mücadeleler veren, uluslararası platformlarda şiddetle bu akdi savunan Türkiye’ye ve Türkiye’nin yetiştirdiği bir asil evladına dil uzatmak, karşı çıkmak ya da belli bir amaç için ifade biçimselliği bulunmayan sözler sarf etmek elbette ki yakışık almamıştır. Bahse konu olan “Vatandır, vatan toprağıdır. Bu yüzden büyük bir onur ve gurur ile söylüyorum ki; Bir Değil Bin, Yüz Bin Tayfur Sökmeniz. İyi biline ki Hatay devleti 19 yıl süren esaretten sonra hürriyetine kavuşmuş bir devlettir. Akıncı, Hataylılardan, Türkiye Cumhuriyetinden ve Tayfur Sökmen ahfadından özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kıbrıs Barış harekâtı sırasında 39’uncu Mekanize Piyade Tümen’in askerlerinin İskenderun’dan harekata katıldığını ve Sonrasında Tümen’in Kıbrıs’ta 39. Mekanize Piyade Tugay komutanlığı olarak da burada görevi devam ettiğini de hatırlatan Mursaloğlu,” Şunu da düşünmek lazım Barış harekatı yolunda verilen mücadeledeki mezalimleri, yapılan katliamları Mustafa Akıncı ne çabuk unuttu. Kıbrıs’ın bağımsızlığına Tayfur sökmene dil uzatırken Kıbrıs’ın bağımsızlığına giden yola da saygısızlık yapmıştır. Kıbrıs gerçekten 400 yıllık bir Türk yurdudur, bir Türk ilidir Bunu hiç kimse inkar edemez. Akıncı bunu bilmiyor ve inkar ediyorsa bu görevden biran önce istifa etmelidir. Bir devletin cumhurbaşkanlığını yapan bir kişinin böyle mesnetsiz, asilsiz ve hoş olmayan açıklama yapması sağlıklı bir düşünce değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Gönder