BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGELERİNDEN

12 Mart 2016 Cumartesi 13:38
Bu haber 1190 kez okundu

Hatay Valisi Topaca İstiklal Marşının Kabulünün Yıl Dönümünü Kutladı

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGELERİNDEN

 Hatay Valisi Ercan Topaca, Türk milletinin var olma savaşını ölümsüzleştiren, milletin her bir ferdini ortak idealler de buluşturan İstiklal Marşı'nın gerektiği zaman milletin birlik ve beraberlikle başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının en güzel kanıtlarından olduğunu kaydetti.



Topaca, İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti.



Her milleti bir arada tutan, milli, dini ve kültürel değerler olduğunu ifade eden Topaca, mesajında şunlara yer verdi: 



"Türk milletinin vatan ve millet sevgisi, hürriyet ve istiklal tutkusu, bayrağına olan saygısı her zaman milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Milletin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, yurdun her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genciyle topyekun bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir. Türk milletinin var olma savaşını ölümsüzleştiren, milletin her bir ferdini ortak idealler de buluşturan İstiklal Marşımız, gerektiği zaman milletimizin birlik ve beraberlikle başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının da en güzel kanıtıdır.

Bugün bizlere düşen, ecdadımızın bize emanet ettiği bu ülkeyi daha güçlü hale getirerek kalkındırmak ve Atatürk'ün koyduğu hedeflerin ötesine taşıyabilmektir. Bizler İstiklal Marşı'nda ifadesini bulan bağımsızlık ruhunu koruduğumuz sürece hiç bir güç milli birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ölümsüz şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen Mehmet Akif'in duasına gönülden iştirak ediyorum.

Yorum Gönder