Birlik ve Beraberlikte Binler Dua İçin Toplandı

12 Eylül 2022 Pazartesi 12:51
Bu haber 314 kez okundu

Hatay’ın sevilen İlahiyatçı Alevi genç inanç önderi Mehmet Arslan, yine binleri hayrat ve hasenatta topladı.

Birlik ve Beraberlikte Binler Dua İçin Toplandı

Hatay’ın sevilen İlahiyatçı Alevi genç inanç önderi Mehmet Arslan, yine binleri hayrat ve hasenatta topladı.

Genç inanç önderi Mehmet Arslan, büyük hayratların yapıldığı kazanların kaynatıldığı günlerde birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışın, varla yok arasındaki paylaşımın en güzel anlarından biri olduğunu söyledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı dua ve niyazda eller Allah rızası için semaya kalktı. Hayırseverliği ile bilinen genç inanç önderi Mehmet Arslan geleneksel hayrat yemeği olan Hirise özlemini gidermek isteyen tüm misafirlere etli döğme buğday ikram etti.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışın, paylaşımın en güzel anlarından birini daha yaşadıklarını belirten genç inanç önderi Mehmet Arslan,  "Peygamber efendimize Cenabı Hak şuara suresinin 214. ayetini nazil ettiği zaman 'Ey Peygamber davetine önce akrabalarından başla' hitabına erdiği zaman Resulu Ekrem akrabalarını çağırmış ve onlara etli buğday yani bugünkü biz Alevilerin kazanlarında kaynattıkları Hirise aşını ikram etmiştir. Bizlerde bu gün duaya durduk kazanlarımızı kaynattık ve gelen müminlere Hirise ikram ettik. Hayır ve hasenatımızı yaptık. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun. Hayır sahiplerinin hayrını kabul eylesin. Kardeşliğimizin ve birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.




Yorum Gönder