Birlikte Daha Güçlüyüz

01 Temmuz 2016 Cuma 17:03
Bu haber 1322 kez okundu

İTSO ve Kaymakamlık Şehit ve Gazi Aileleriyle Iftar Yemeğinde Buluştu. İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliği ile organize edilen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO yönetim kurulu üyeleri misafirleri kapıda karşılayarak örnek misafirperverlik sergilediler.

Birlikte Daha Güçlüyüz

 Yelken Kulübünde  düzenlenen  iftar yemeği öncesi İskenderun Müftüsü Mehmet Taşdan tarafından vatanın  bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimiz için  Kur’an-ı Kerim okundu.  İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan’ın duasının ardından  iftarlar açıldı.

İTSO Başkanı Yılmaz, “Ramazan, birlik beraberlik ve paylaşımın yaşandığı günlerdir”

İftar yemeğinde ilk olarak söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bugün insani değerlerin daha kuvvetli bir şekilde hayata yansıdığı, dayanışma ve paylaşımın arttığı birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı ramazan ayının bir gününü hep birlikte yaşamaktayız. Maddi ve manevi bir çok güzelliğin yaşandığı ramazan ayı; daima insanlığı aydınlatan,Rehberliğiyle insanlığı huzura götüren, Taşıdığı anlam  getirdiği erdem ve ahlak ilkeleriyle her zaman taze kalan, Kutsal kitabımızın indirildiği çok özel bir aydır. Hayır mevsimi olan ramazan ayı ; sabrı , cömertliği ve paylaşımı öğrettiği gibi Toplumdaki birlik ve beraberliğin pekişmesine ,kişisel hayatta manevi bir doyumun , sosyal hayatta ise dayanışma ve kaynaşmanın  yoğun olarak yaşanmasına vesile olur. Birey ve toplum olarak merhamete , sevgiye , saygıya ve anlayışa her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz bu dönemde ,Ramazan ayının taşıdığı değerlerin  idrak edilmesini  tüm kalbimle diliyorum. Bugün burada  kutsal ramazan ayında Şehit ailelerimizle birlikte bir sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu paylaşım, bu akşamı daha da anlamlı kılıyor. Böyle akşamlar , İslam inancının en onurlu mertebesi olan  şahadet mertebesine ulaşmış vatan evlatlarını anmak için  çok değerli birer vesiledir. Bizler de bu vesile ile; vatan toprağını  korumakiçin canlarını seve seve veren şehitlerimizi  şükran ve minnetle anıyoruz. Yurdumuzu ve istikbalimizi , hayatlarını kaybetme pahasına koruyan  aziz  şehitlerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerin de başsağlığı diliyoruz. Millet olarak yaşadığımız acı kayıpların sona ermesini  ve barışın tesis edilmesini  can-ı gönülden istiyoruz. Bu duygu ve düşüncülerle  ramazan ayının; bölgemiz , ülkemiz  ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.  

Kaymakam Özyiğit, “Şehit ve gazilerimizin her zaman yanındayız”

İftar yemeğinde konuşan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ise, böylesi anlamlı bir günde bu birlikteliğin oluşmasına vesile olanlardan Allah razı olsun.  Şehit ve gazi ailelerimiz ile böylesi anlamlı bir günde bir arada olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde  her zamankinden daha fazla kenetlenilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizler her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Bu akşam burada,  hep birlikte manevi bir atmosfer yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan terör olaylarının bir an önce sona  ermesini en kalbi duygularımla ifade etmek istiyorum. Güzel ülekimz için canlarını feda eden Kahraman şehitlerimize  Allah’tan rahmet, gazilerimize de Allah’dan uzun ömürler diliyorum.

Bu vesile ile iftar yemeğimize katılan  tüm şehit ve Gazi ailelerimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını da tebrik ediyorum” şeklinde ifadelere ye verdi.

Düzenlenen iftar yemeğine İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Garnizon Komutanı Hasan Polat, İskenderun Müftüsü Mehmet  Taştan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısıları Muhsin Yeter, Mahir Taner,  İTSO Muhasip üye Özcan Aslan, İTSO yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya, Gassan Kuran, Adnan Mursaloğlu,  İTSO Meclis üyeleri,  kurum müdürleri, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu ile  Şehit ve Gazi aileleri katıldı. 

Yorum Gönder