Bu Sevda Bitmez! Yaşasın Cumhuriyet…

29 Ekim 2021 Cuma 17:19
Bu haber 713 kez okundu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de, halkın yoğun katılımı ve büyük bir coşkuyla kutlandı. İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İlçe Kaymakamlığı’nda protokol tebrikleri kabulüyle başladı.

Bu Sevda Bitmez! Yaşasın Cumhuriyet…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de, halkın yoğun katılımı ve büyük bir coşkuyla kutlandı. İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İlçe Kaymakamlığı’nda protokol tebrikleri kabulüyle başladı.

Protokol üyeleri, kolluk kuvvetleri, adli, idari ve askeri erkân, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bayramlaştı.

Daha sonra Protokol Atatürk Bulvarı üzerindeki tören alanına geçti. Törenlere CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Kaymakam İskender Yönden, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, SG Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Ünalan, Baro Temsilcisi Av. Şükran Düzen, İskenderun ilçe Jandarma Komutanı Kd. Yzb. Yusuf Yıldırım, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe teşkilatları başkanları,  STK'lar, şehit yakınları, muharip gaziler, idari, adli ve askeri erkân,  okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Bulvarının iki tarafını dolduran halkın yoğun ilgi gösterdiği tören alanında İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Amanos dağlarının zirvesinden atlayış yapan paraşütçülerin gösterisi ise ilgi çekti. Havada Ay yıldızlı Türk Bayrağı açan paraşütçüler alkışlar arasında Atatürk Anıt alanına başarıyla iniş gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmasını yapan Kaymakam İskender Yönden, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşayacağının altını çizerek, “Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturduğu gibi, birlik ve beraberliğin, azmin, kararlılığın, fedakârlığın ve egemenliğin sembolü olmuş, Türk insanının ufkunu genişletmiş, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi yaşantımıza ivme kazandırmıştır” dedi.

Daha sonra çeşitli okullardan görevlendirilen öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okudukları şiirler, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Bandosu ve Flarmoni Orkestrası, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve geçiş töreni kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Askeri birlikler de, üzerinde gazileri taşıyan askeri araçlar geçişlerini, vatandaşlar ellerinde bayraklar ve alkışlar arasında gerçekleştirdi. İskenderun ve Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta birimleri, hizmet araçları, ellerinde flamalarıyla STK’lar geçişlerini yaptı.

Programın sona ermesiyle protokol üyeleri tören ve kutlama etkinliklerinin hazırlanması ve sunulmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.




















Yorum Gönder