Buruk 44.Turizm Haftası Kutlu Olsun!

14 Nisan 2020 Salı 17:45
Bu haber 1165 kez okundu

‘Bacasız Sanayi’ olarak kabullendiğimiz ‘Turizm’, yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir.

Buruk 44.Turizm Haftası Kutlu Olsun!
‘Bacasız Sanayi’ olarak kabullendiğimiz ‘Turizm’, yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir. Birçok medeniyete beşiklik etmiş, bu medeniyetlerden kalma çok zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, aynı anda dört mevsimi yaşayabileceğimiz, kıtalar arasında bir köprü konumundaki ülkemiz ve bölgemiz de turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinin arasındadır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir.

Bu konuya toplumun ilgisini çekmek, hedefleri, yapılan çalışma ve tanıtımları yurda ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlamaları yapılmaktadır.

Bu yıl Turizm Haftasını 44. yıldönümünde ne yazık ki dünyayı evlerine kapatan Coronavirüs salgınının gölgesinde, buruk ve endişeli duygularla evlerimizden kutluyoruz.

Son zamanlarda sınır komşumuzda gelişen olumsuz durumlar yüzünden maalesef turizm sektörü zaten nasibini yeterince alıyordu. Ardından bu yılın başından itibaren dünyada giderek yayılan coronavirus salgını en çok turizmi vurdu.

Dünya bir yandan salgınla mücadele ederken, bir yandan da virüsün etkilerinin küresel ekonomiye ne boyutlarda yansıyacağının endişesi ve telaşı içinde.

İçinde bulunduğumuz zor süreçte dünyayı sarsan sıkıntılardan dolayı bacasız sanayi sektörünün temsilcileri turizmciler gerçekten oldukça zor günler geçiriyor.

Sektör işletmelerinin hem personeline hem de misafirlere karşı sorumluluğu var. Dolayısıyla Turizm sektörüne verilecek her destek son derece önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşmaya çalışırken umutlarımızı yitirmeden Devletimize güvenmeye devam ediyoruz.

Dünya’yı sarsan, toplumsal sağlığı tehdit eden salgın, sosyal ve ekonomik yıkımları da beraberinde getiriyor. Salgın durduğunda Türkiye’nin hedefine koşar adımlarla ilerleyeceğini umuyoruz. Turist sayısı artar, seyahatler olur ama insan sağlığı bir daha geri gelmez.

Dünya gündeminde olağan üstü hale gelen, korku ve endişeye yol açan salgın illeti ile mücadelede sağlık bakanlığı ve bilim kurulunun çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Bu bağlamda kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için hijyen, sosyal mesafe, izolasyon gibi kurallara uymaya, evde kalmaya devam edelim.

Bu karanlık günlerin bir an önce sona ermesi, Ülkemizde ve dünyada ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bir an önce canlanması öncelikli dileğimizdir. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere virüs salgınıyla mücadele eden bilim insanlarımızı kutluyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımıza fedakârca gayretlerinden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün, Sağlık, barış ve kardeşliğin tüm dünyada egemen olması dileğiyle, ‘Turizm Haftası’nı kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese başarılar diliyorum.   15/04/2020

Sabahattin Uygun (İSTUDER)İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı

Yorum Gönder