Büyükelçi Mcguınness Hatay’da

03 Kasım 2020 Salı 15:10
Bu haber 686 kez okundu

İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness ve beraberindeki heyet, 3 Kasım Salı günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Mcguınness Hatay'da

İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness ve beraberindeki heyet, 3 Kasım Salı günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Tüm dünyayı etkileyen göçmen sorunları ve güvenlik meseleleri hakkında Başkan Lütfü Savaş’ın görüşlerini alan Büyükelçi McGuinness, uzun zamandır planladıkları ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölgede yaşanan sorunları yerinde görmenin ve tespit etmenin daha faydalı olacağını da sözlerine ekleyen Büyükelçi McGuinness, nazik misafirperverliği için Başkan Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.

Bölgede yaşanan sorunlara yerel yönetimler olarak anne şefkati ile yaklaştıklarını belirten Başkan Savaş, “Devletler ve hükümetler baba gibidir. Yerel yönetimler ise anne gibidir. O yüzden de biz meselelere anne şefkati ile yaklaşıyoruz. Maalesef Birleşmiş Milletler dahil burayla ilişki kuran devletler soruna yüzeysel bakıyor. Suriye’nin ana damarı patlamış ve bu bölgede akan kan tüm bölgeyi olumsuz etkiliyor. Yanı başımızda yaşanan savaştan dolayı bu bölgede 9 yıldır insanlık dramı yaşıyor” dedi.

Suriye’deki durumun siyasi istikrarsızlığı da beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Lütfü Savaş, “Siyasi istikrarsızlıktan dolayı kırsal bölgelerden kent merkezlerine göç yaşanıyor. Bu da beraberinde fakirleşmeyi getiriyor. Mısır’da, Libya’da Filistin’de ve Irak’ta olduğu gibi iç kargaşalar bitmeyecek ve Avrupa ve Amerika’ya daha fazla göç yaşanacak. Bugüne kadar AB, BM ve ABD’nin aldığı önlemler pansuman gibiydi ancak daha kalıcı önlemler alınmalıydı” diyerek çok iyi önlemler alınmadığı sürece göç dalgasının artarak devam edeceğini yineledi.


Yorum Gönder