‘Çalışan Gençlere Özlük Hakkı Verilmeli’

15 Haziran 2020 Pazartesi 15:14
Bu haber 560 kez okundu

Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım Bağdu ek dersli olarak çalışan ancak hiçbir özlük hakkı olmayan gençlerin sorununu dile getirdi.

‘Çalışan Gençlere Özlük Hakkı Verilmeli'
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Kasım Bağdu ek dersli olarak çalışan ancak hiçbir özlük hakkı olmayan gençlerin sorununu dile getirdi.

Kasım Bağdu yaptığı açıklamada; ‘’ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda da Ek dersli olarak çalışan Sosyolog, öğretmen, psikolog, hemşire, sosyal çalışmacı, büro memuru vb gibi çeşitli meslek grubuna mensup personellerin özlük hakları olmaması gerçekten büyük bir mağduriyettir. Binlerce genç kardeşimiz bu mağduriyetini bize iletti. Ve çoğunun da bu mağduriyetten dolayı psikolojik anlamda artık çökmüş durumdalar. Çünkü yıllık izinleri yok resmi tatillerde sigorta kesimleri yapılıyor. Doğum, ölüm ve hastalık gibi sağlık sorunları için iş kanununa göre izin verilmesi gerekirken maalesef hiçbir hakları verilmemektedir. Kısacası yararlanmaları gereken hiçbir sosyal güvenceye sahip değiller. Yani gençlerimizin özlük hakları yok.

Özellikle pandemi döneminde bu genç çalışanların en az sağlık mensubu çalışanları kadar özveri ile çalıştıklarına şahit olduk. Bu konuda bizler bu sorunu Sn. Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendiye her platformda ilettik. Olumlu geri bildirimler aldık ancak mağdur gençler bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor. Özellikle Covid19 virüs ile mücadele sürecinde bu kardeşlerimizin bu haklarına artık daha çok ihtiyacı var. İnşallah en kısa sürede geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimize sahip çıkıp gerekli statülerine kavuşmalarını temenni ediyorum.’’ dedi.

Yorum Gönder