Çalışkan: ‘Keşke Vergi ve Zamlar Yerine İsrafa Dur Diyebilseler’

18 Temmuz 2023 Salı 10:55
Bu haber 242 kez okundu

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 2023 yılı ek bütçesinin kabul edildiği Genel Kurulunda konuşarak önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışkan: ‘Keşke Vergi ve Zamlar Yerine İsrafa Dur Diyebilseler'

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 2023 yılı ek bütçesinin kabul edildiği Genel Kurulunda konuşarak önemli açıklamalarda bulundu.

Depremin siyaset üstü bir konu olduğuna vurgu yapan Çalışkan, “Deprem asla istismar edilmemelidir, depreme yönelik yapılacak her türlü olumlu icraata sonuna kadar destek vereceğimizi ifade etmek isteriz” dedi.

Çalışkan, kutsal değerlerin istismarı gibi depremin gerekçe gösterilerek yeni zamların yapılmaması gerektiğine dikkati çekerek, “Maalesef ki kaynak paketi söz konusu olduğunda iktidarın aklına gelen ilk şey vergileri artırmak oldu. Keşke israfa dur diyebilseler, keşke yolsuzluğa dur diyebilseler; keşke yüzlerce araçlı konvoylara, saraylara, uçak filolarına dur diyebilseler keşke. Keşke itibardan tasarruf edilmezin değil, bizzat halka nasıl hizmet edilir; bunun gayreti içerisinde olsalar.

Elbette bu millet fedakârdır, depremde büyük fedakârlıklar yaptı ama fedakârlık yapan insan yaptığının, alın terinin, emeğinin karşılığını da bilmek ister. Siz şimdiye kadar defalarca para topladınız, insanlara çağrıda bulundunuz ama bu paraların nereye harcandığına dair net bir veri ortaya koymadınız, kamuoyunu tatmin eden, insanların gönül huzuruyla ödeme yapacağı bir durum maalesef ortaya çıkmadı” ifadelerini kullandı.

Aslında depremin etkisini artıran sebeplerden birisi imar yasasıydı. İmar affı da yine açgözlülüğün bir neticesinde gerçekleşmişti. Bilelim ki depremde aslında üç çeşit ölüm gerçekleşti; birincisi, bizzat deprem esnasında ölenler.

İkincisi, depreme sırf “itibar kaybına uğrarız.” diye geç müdahale edildiğinden ya da vurdumduymazlıktan geç müdahale nedeniyle insanlar öldü.

Üçüncü ölüm ise maalesef, deprem sonrasında sahipsizlikten insanlar kahrından öldü.” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder