Camiler ve Din Görevlileri Haftası

03 Ekim 2019 Perşembe 14:40
Bu haber 632 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 1 – 7 Ekim 2019 tarihleri arasında ‘Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde’ temasıyla kutlanacak olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla din görevlilerini kahvaltıda ağırladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 1 – 7 Ekim 2019 tarihleri arasında ‘Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde’ temasıyla kutlanacak olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla din görevlilerini kahvaltıda ağırladı.

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde 3 Nolu Sosyal Tesis’de icra edilen kahvaltı programına; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin, Doç.Dr.Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca ile M. Ali Dokuzoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Astsubay Kd. Başçavuş Medet Sönmez, emekli İlçe Müftüsü Remzi Yavuz ve din görevlileri katıldı.

Din görevlilerinin aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görevler üstlendiğini belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Camilerimiz, buluşma, konuşma, kaynaşma, bütünleşme, sevinç ve kederlerimizi paylaşma ve manevi huzur mekânlarımızdır. Şehir merkezlerinden, köylerine kadar halkımıza hizmet eden, camilerimizi açık tutan, semanın her karışını ezan sesleriyle yankılandıran, vaaz ve hutbeleriyle topluma yön veren ve halkımızı birlik, berberlik ve kardeşliğe davet eden din görevlilerimiz, toplum hayatında önemli bir görev üstlenmişlerdir. Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyor, bu haftanın ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla din görevlileri ile hoşsohbet ortamında bir araya gelerek, bu özel ve anlamlı günlerini kutlayan Kaymakam Yönden, “İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyet olmakla beraber, Camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanı sıra dini ve milli değerlerimizin kendisinde buluştuğu kutsal mekanlar olup, ayrıca da eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvalarıdır. Din görevlilerimiz ise; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde idrak edilmesi, yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde ulvi bir görev üstlenmişlerdir. Bu duygu ve düşünceler ile “1 – 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm din görevlileri camiasına sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltı programı, emekli İlçe Müftüsü Remzi Yavuz’un eşliğinde vatanın ve milletin bekası için yapılan dua ile sona erdi.

Yorum Gönder