Çanakkale Şehitleri Rahmetle Anıldı

19 Mart 2018 Pazartesi 14:26
Bu haber 738 kez okundu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz saygı, minnet ve dualarla anıldı.

Çanakkale Şehitleri Rahmetle Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz saygı, minnet ve dualarla anıldı.

Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törende duygu ve hüzün dolu anlar yaşandı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, saygı atışı yapıldı. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün şeref defterini imzalaması ve şehitlerin anısına dua okunmasının ardından, protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı.

Çanakkale Zaferi’nin birlik, beraberlik ve bütünlük içinde can pahasına, vatan için, bayrak için verilen büyük bir mücadele olduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi idrak ederek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güzel bir şekilde bırakmaktır. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken; yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Kaymakam Soytük’te, Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Kaymakam Soytürk, “Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü iç ve dış tehdide, hain emele ve girişime karşı asil milletimiz ve yüce devletimiz sarsılmaz bir iman ve azimle karşı duracak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile tüm bu saldırıların üstesinden gelerek,  hür, bağımsız, güçlü ve payidar olarak sonsuza kadar var olacaktır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu büyük zaferin 103. yıldönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyorum” diye konuştu.

Şehit aileleri ile yakından ilgilenen protokol üyeleri, daha sonra Belediye Kültür Sarayı’ndaki anma etkinliklerine katıldı.





Yorum Gönder