‘Çanakkale Zaferi Türk’ün Varoluş Destanıdır’

18 Mart 2021 Perşembe 16:32
Bu haber 425 kez okundu

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

‘Çanakkale Zaferi Türk'ün Varoluş Destanıdır'

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gül mesajında şu ifadelere yer verdi; Emperyalist güçlere karşı tarihimizin en önemli mihenk taşlarından birisi olan Çanakkale Zaferi, Türk’ün varoluş destanıdır.

Milli değerlerimizi yok etmek amacıyla 106 yıl önce dünyanın dört bir yanından ülkemizi işgale gelen hain odaklar, vatan topraklarımızdaki emellerine ulaşmak adına, dünyada görülmemiş bir güçle saldırıya geçmelerinin ardından, karşısında elif gibi dimdik duran kahraman ordumuz, tarihin bugüne kadar yazamadığı bir zaferi, al kanıyla yazmıştır.

Dünya tarihi açısından da çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi, batılıların doğulu müttefiki Rusya’ya da ulaşmasına fırsat vermemiş, mahsur kalan Rusya’nın Çarlık Rejiminin de yıkılmasıyla da yeni bir dönem başlamasına yol açmıştır. Bizim açımızdan ise Çanakkale’nin geçilemeyeceği kanıtlanmış ve milletimiz için de uluslararası arenada da önemli bir prestij kazanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlık dehası örneği sergilediği Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği başarılarla “Anafartalar Kahramanı” olmuş ve çok sayıda madalyayla onurlandırılmıştır. Tarihin akışını değiştiren savaşta Gazi Mustafa Kemal de komutanlık becerisiyle savaşın gidişatına da önemli bir yön vermiş ve tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Tarihimizde derin izler bırakan Çanakkale Savaşımızı dizelerinde anlatan Şairimiz Mehmet Akif, "Çanakkale Şehitlerine" başlıklı şiirinde halkımızın hissettiklerini, yaşadığı duygu yoğunluğunu dizelere dökerek milletimizin duygularına tercüman olmuş ve “Bedrin Arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.” sözleriyle Çanakkale Savaşını bir kez daha ölümsüzleştirmiştir.

106. zafer yılımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca vatanımız olan bu topraklar için, canını gözünü kırpmadan feda eden kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Yorum Gönder