Çelik Ve Sanat İste’de Buluştu

14 Ocak 2019 Pazartesi 11:28
Bu haber 633 kez okundu

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi’ne hibe edilen iki çelik heykel, İSTE Merkez Kampüsü’ndeki yerlerini aldı.

Çelik Ve Sanat İste'de Buluştu

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi’ne hibe edilen iki çelik heykel, İSTE Merkez Kampüsü’ndeki yerlerini aldı. Çeliğin özenle yeniden şekillendirildiği iki heykelden gök taşını çağrıştıran çelik heykel İSTE Rektörlüğü önünde, üretimde haddeleme sürecini tasvir eden heykel ise İSTE-BTM (Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile Makina/Bilgisayar Mühendisliği Ek Binası arasındaki meydanda konuşlandırıldı.

Çeliğin insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini sanat yoluyla yansıtan heykellerden gök taşını çağrıştıran heykel dünyaya da benzetilirken, görenler ‘İSTE, İskenderun’un dünyaya açılan kapısı’ yorumunu yaptı. Diğer heykel ise, bağlantı kabloları ile teknolojiye dikkat çekerek, teknolojinin merkezine İSTE’yi koydu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSDEMİR tarafından hibe edilen iki heykelle çelik ve sanatın, bilim ve teknolojiyle buluştuğunu belirtirken, heykelleri İSTE’ye kazandıran Oyak Maden Metalurji Grup Başkanı Toker Özcan ve İSDEMİR Genel Müdürü Mesut Keyfli başta olmak üzere, tüm İSDEMİR ailesine ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Gönder