CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR

09 Mart 2016 Çarşamba 14:58
Bu haber 850 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Dünya kadınlar günü nedeni ile düzenlenen etkinlikte kadınlara hitaben yaptığı konuşmada; Türk kadınının siyasal alanda temsil hakkını bir çok batılı ülkelerden önce elde ettiğini belirterek siyasal haklar bakımından bugün, Türk kadınının önünde hiçbir engel olmadığına dikkat çekti.

CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR
Foto galeriye git

 Belen Belediyesi, dört uzman doktoru Belenli kadınlarla buluşturarak Belen tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Belen Belediyesi’nin organizasyonu İskenderun Özel Gelişim Hastanesinin katkılarıyla Belen Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen “Günümüzde Kadınların Sık Karşılaştığı Sağlık Sorunları” konulu konferansta Belenli kadınlar, obezite, reflü, psikoloji, beslenme ve diyet konularında bilgilendi.

İslam dininin de kadınlara önem verdiğine vurgu yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “ Bu önem “Cennet anaların ayakları altındadır” sözü ile daha da anlam kazanıyor. Bizim toplum olarak aşmamız gereken kadına karşı önyargı, ayrıcılık ve zihindeki engellerdir. Kadınlarımızın; siyasette, ön plana çıkması demokrasimiz için de önemli bir unsurdur.  Bugün, siyasal haklar bakımından toplumumuzun en üretken kesimi olan kadınların, karar alma ve yönetim mekanizmalarına katılma konusunda, dışlanmasına, ayrımcılığa maruz kalmasına, asla izin veremeyiz. Sizler bizim için değerlisiniz. 'Sizlersiz bir siyaset, sizlersiz bir demokrasi sadece sizin için değil toplumumuz için de büyük bir eksikliktir. Kadınların zekâlarıyla, birikimleriyle, potansiyelleriyle, duygusal zekâlarıyla, şehirlerin mimarisine, estetiğine, sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayacağına olan inancımla sizlerin, Dünya Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Belen Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz etkinliklerimizde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Yapacağımız her etkinlik, Belen’imizin modernleşmesine de katkı sunacaktır.” dedi

Konferansa; Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nden dört uzman; Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş,  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Çiçekli,  Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak ve  Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun konuşmacı olarak katıldı.

 

 

 

 

Yorum Gönder