Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri Başladı

06 Şubat 2020 Perşembe 14:55
Bu haber 624 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı devlet okullarında “Yeni Nesiller Doğayı Yeniler” sloganı ile Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimlerine başladı.

Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri Başladı
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı devlet okullarında 'Yeni Nesiller Doğayı Yeniler' sloganı ile Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimlerine başladı.

Çevre bilincini oluşturmak hedefiyle ilçe kaymakamlıklarının seçtiği ilk ve ortaokul düzeyindeki okullarda öğrencilere, çöp ve atık ayrımının yapılması, geri dönüşüm, iklim değişikliği ve çevrenin korunması gibi konularda bilgi verildi.

Eğitimler ile ilgili açıklamada bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “Geleceğimizin temeli olan çocuklarda çevre bilincini oluşturmak, yarının gençlerine çevreyi koruma ve geri dönüşümü anlatmak amacıyla bu eğitim projesini başlatmış bulunuyoruz. Eğitimler kapsamında daire başkanlığımızca hazırlanan ikim değişikliği eylem planı ile çöp ve atık arasındaki farkı ortaya koyarak geri dönüşümü öğrencilerin gündelik yaşamlarında alışkanlık haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile amacımız; çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek;  doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve çevre sorunlarında görev alan bir nesil yetiştirmektir. Bu kapsamda eğitimlerimiz tüm ilçelerimizde devam edecek” dedi.

Eğitimin sonunda çevre bilincinin pekiştirilmesi ve kalıcı hale gelmesi amacıyla ‘Gönüllü Çevre Elçisi’ seçilen öğrencilere rozet ile içerisinde tohum bulunan yeşeren kalem dağıtıldı.

Yorum Gönder