CHP İskenderun’da Adaylarını Tanıttı

28 Mayıs 2018 Pazartesi 18:02
Bu haber 1155 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için, genel merkez tarafından belirlenen milletvekili adayları ile birlikte parti önünde davul zurnalı, az katılımlı bir tanıtım toplantısı düzenledi.

CHP İskenderun'da Adaylarını Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için, genel merkez tarafından belirlenen milletvekili adayları ile birlikte parti önünde davul zurnalı, az katılımlı bir tanıtım toplantısı düzenledi.

CHP Hatay 2. Sıra Milletvekili Adayı Suzan Şahin, 3. Sıra Milletvekili Adayı Serkan Topal, 4. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Tokdemir, 5. Sıra Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu, 11. Sıra Milletvekili Adayı Dilan Bedir Kartal ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın katılımı ile düzenlenen tanıtım toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verilirken, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu başta olmak üzere tüm adaylar, Hatay CHP’de listelerde hiçbir sorun olmadığını üzerine basa basa dile getirdiler.

‘24 Haziran’da Geleceğimizi Oylayacağız’

Davul zurnalar eşliğinde halaylar çekilerek başlanılan toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “24 Haziran günü ülkemiz ve bölgemiz adına hayati önem taşıyan seçim için sandık başına gideceğiz. Bu seçimde ‘Tek adam rejimi’ ile ‘Demokratik parlamenter sistem’ arasında tercih yapacağız. Deyim yerinde ise geleceğimizi oylayacağız. Sizlerin geleceğe olan güvenini yeniden güçlü biçimde tesis edeceğiz. Bu açıdan sizlere inanıyoruz, kendimize güveniyoruz. Biz hepimiz birlikte kazanacağız, Cumhuriyet kazanacak” dedi.

‘Bizi Ayrıştıramazlar’

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde meselenin Hatay değil, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşatılabilme meselesi olduğunu dile getiren 5. Sıra Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu, “Bizler şunu unutmayalım, Türkiye’nin herhangi bir yerinden göndereceğimiz vekillerimizle değil, namusumuz olan sandıklara atacağımız oylarımızla geleceğimize karar vereceğiz. Bu kara günler geçecek. Bizi birbirimize düşürenler, yarınımızı karartanlar, hazinemizi boşaltanlardan hesap sormak için her sabah kalktığınızda bir gün eksiltin az kaldı. Sadece 27 gün kaldı. Sizlere soruyorum Adayımız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapamaya var mısınız? CHP’nin baş at olduğu ‘Millet İttifakı’nı iktidara getirmeye hazır mısınız? O zaman Riyat Kardeşiniz yâda 11. Sıra Milletvekili Adayı için değil, 301. Milletvekili için oy atacaksınız. Kurtulursak hep beraber kurtulacağız. Ama batış yok kurtuluş var. 25 Haziran sabahı şafak var, şafak. Her ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bizi ayrıştıramazlar” diye konuştu.

‘Hatay’ın Çok Kararlı Olduğuna İnanıyorum’

Türkiye’nin adeta bir yangın yeri olduğunu ifade eden 4. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Tokdemir ise, “Ben Hatay’ın çok kararlı olduğuna inanıyorum. Ben Hatay’ın çocuğu olarak, özelikle Amik Ovasında partime güç verme adına hiç durmadan emek sarf ediyorum. Ulu Önderimizin kurduğu partiyi Hatay’da iktidar yapacağız. Mecliste çoğunluyu sağlayacağız. Adayımız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanımız yapacağız. Bu seçim bundan önceki seçimlere benzemiyor. Bu seçimde Türkiye’nin kaderini oylayacağız. Bunun için hepimize çok büyük görevler düşüyor. İnşallah 25 Haziran’da bu işi ‘Tamam’larız” şeklinde konuştu.

‘Hatay’ın İlk Kadın Milletvekili Olacağım’

Bu ülkede bütün problemleri, umutla, inançla ve kararlılıkla çözebileceğimizi vurgulayan 2. Sıra Milletvekili Adayı Suzan Şahin, “İlk önce ‘Gezi Olayları’nın yıldönümünde Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atak ve Abdullah Cömert’in demokrasi uğrunda öldüğünü unutmamamız lazım. Onlar biz demokratik bir ülkede özgür, eşit, mutlu yaşayalım diye öldüler. Onlar bir yıldız ve bizim onlara demokrasi şehitlerine borcumuz var. Bu bir kurtuluş aynı zamanda kuruluş mücadelesi. Biz cumhuriyeti ve parlamenter sistemi yok etmek isteyenlere karşı bir mücadele içerisindeyiz. Ve bu mücadelede isimlerin pek bir kıymeti yok. CHP’nin ruhunu taşıyan her partili davasına bakar. Bu sebeple sandıkta vereceğiniz oyların haysiyet oyları olduğunu unutmayın. Bu mücadele tek başına verilecek bir mücadele değil. Bu seçime baskın seçim diyorlar ya yok öyle bir şey. Bu seçim ‘Mecbur Seçim.’ Ve bu seçimde benim görevim kadınlarımızın sesi olmaktır. Bu sebeple partim tarafımdan görevlendirildim ve Hatay’ın ilk kadın milletvekili olacağım. Bu konuda akıllı kadınlar hangi partide olursa olsun bana oy vereceklerini ümit ediyorum. Çünkü onların bana vereceği nefesle ben onların sesi olacağım. Hangi kadın olursa olsun ‘Önce İnsan Olduğu’ hareketle hepsinin yanında olacağım. Buradan iki kadın iki erkek vekil el ele tutuşup gitsin. Bu sebeple sandıkları patlatmanız lazım” diyerek tüm partililerden destek istedi.

‘Hiç canınızı sıkmayın, ‘Abbas yolcu’’

Son olarak konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “Mecliste yarım kalan devrim var. Biz o devrimi tamamlamadan, yeniden Anadolu’nun küllerinden Cumhuriyeti kurmadan, yeniden hak hukuk adaleti tesis etmeden milletvekilliğini bırakmayın dediler. Bu yüzden bize bir kez daha milletvekilliği görevi verdiler. Bir önceki dönem ne kadar çok çalıştıysak, ne kadar çok Hatay halkının ve Hatay’ın sorunlarını dile getirdiysek, bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğimin sözünü veriyorum. Hiç canınızı sıkmayın, ‘Abbas yolcu’ ince ince geliyoruz. İşimiz çok daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tanıtım toplantısına katılan tüm adaylar el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. 

Yorum Gönder