Cumhuriyet ve Atatürk Kupası Turnuvası Başladı

29 Kasım 2023 Çarşamba 14:38
Bu haber 120 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında organize edilen, 'Cumhuriyet ve Atatürk Kupası' Futbol Turnuvası coşku ve heyecanla başladı.

Cumhuriyet ve Atatürk Kupası Turnuvası Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında organize edilen, 'Cumhuriyet ve Atatürk Kupası' Futbol Turnuvası coşku ve heyecanla başladı.

İl genelinden 30 takımın katılımıyla gerçekleştirilen 100. Yıl Turnuvası’nda karşılaşmalar Esentepe Baba Kerim Futbol Sahası’nda oynanacak.

HBB organizasyonunda depremi unutturmamak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, moral ve motivasyonu attırmak amacıyla düzenlenen turnuva, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Hatay'ın birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bir organizasyon olacak.

Turnuvanın başlama vuruşunu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel gerçekleştirdi.

Savaş: Ayağa Kalkabilmek İçin Spor Şart

Başkan Savaş, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, çok zorluk çektik, canlarımızı kaybettik ama Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmamız, onlara umut aşılamamız ve insanlarımızın geleceğe sağlıklı huzurlu bakabilmesi için sporun şart olduğunu söyledi.

36 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nı bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle yapamadıklarını kaydeden Başkan Savaş, gelecek yıl turnuvanın kaldığı yerden devam edeceğini ancak Erhan Aksay yerine bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Cumhuriyet ve Atatürk Turnuvasını düzenlediklerini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli günlerinden olan cumhuriyetin 100. Yılının kutlama ve cumhuriyetin önemini unutturmamak için 30 takımın sahaya çıkarak mücadele edeceğini vurguladı.

Savaş , “ Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Hem onları anmak, hem cumhuriyetimizi unutturmamak hem de geleceğe emin adımlar atmak adına düzenlediğimiz turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Demirel: Ben de Sizlerden Biriyim

Depremde Hatay’a, Hataylılara ve Hatayspor’a sahip çıkarak yalnız bırakmayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de, kendisinin de depremi Hatay’da yaşadığını hatırlatarak, “Ben de depremi sizlerle yaşadım, ben de sizlerden biriyim. Ben bir şey yapmadım, sadece insan olan, vicdanı olan herkesin yapacağı şeyi yaptım.” dedi.





Yorum Gönder