‘Cumhuriyetimiz İlelebet Payidar Kalsın’

28 Ekim 2019 Pazartesi 17:50
Bu haber 516 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

‘Cumhuriyetimiz İlelebet Payidar Kalsın'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında Türk milleti için en uygun rejimin cumhuriyet olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Bağımsızlık uğruna verdiğimiz milli mücadelenin sonunda ulaştığımız özgür yaşamımızın değişmeyen simgesi Cumhuriyetimiz 96 yaşında. Cumhuriyet, milli mücadele ile küllerinden yeniden doğan Türk milletinin en güzel bayramıdır. Türk milleti için en uygun rejimin cumhuriyet olduğunu ifade eden ve egemenliği kayıtsız şartsız milletin kendisine emanet eden Gazi Mustafa Kemal’in evlatlarına hediyesidir, Cumhuriyet. Ne mutlu bize ki böylesine yüce ve kalıcı bir değere sahibiz. Bizim en büyük ödevimiz Cumhuriyetimizi korumak ve onun değerlerini sonsuza kadar yaşatmak. Cumhuriyetimizin sonsuz ışığı ve kazanımları yolumuzu aydınlatmaya devam etsin. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşları ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder