Cumhuriyet’in 93. Yıl Coşkusu!

28 Ekim 2016 Cuma 20:05
Bu haber 1308 kez okundu

İskenderun’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıl kutlama etkinlikleri Atatürk Anıt alanına çelenklerin sunulması ile başladı.

Cumhuriyet'in 93. Yıl Coşkusu!
İskenderun’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıl kutlama etkinlikleri Atatürk Anıt alanına çelenklerin sunulması ile başladı.

Atatürk Anıt alanını okullardan gelen öğrenciler flama ve bayrakları ile renklendirdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri erkânın yanı sıra elinde bayrağı ve çocuğu ile gelen vatandaşlarda cumhuriyeti coşkusunu yaşadı.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay’ın askeri birlikleri selamlaması ile başlayan törende İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil çelenkleri sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından tören sona erdi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kaymakam H. Hasan Özyiğit, “Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürme çabası içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yorum Gönder