Darbelere Karşı Teknoloji ve Siber Güvenlik

19 Temmuz 2018 Perşembe 18:11
Bu haber 760 kez okundu

Teknoversite vizyonu ile hareket eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 2'nci yıldönümünde anlamlı bir panel gerçekleştirildi.

Darbelere Karşı Teknoloji ve Siber Güvenlik

Teknoversite vizyonu ile hareket eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 2'nci yıldönümünde anlamlı bir panel gerçekleştirildi. Panel’de; darbelere ve devlet içinde oluşabilecek, devletin birlik ve bütünlüğüne zarar vermeye çalışan illegal yapılanmalara karşı teknolojinin nasıl kullanılması gerektiği tartışıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleşen panele İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ev sahipliği yaptı. Yoğun ilginin olduğu Panele; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İSTE Rektör Yardımcısı Mevlüt Aktaş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, KADEM Hatay Şube Başkanı Selma Tunç ve diğer protokolün yanında İSTE akademik ve idari personeli katıldı. İSTE Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yakup Kutlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz; “Dünden Bugüne Darbeler ve Teknoloji” konusunu ele alırken, Dr. Öğr. Üyesi Ali İnan; “Teknoloji ve Siber Güvenlik” konusunda önemli bilgiler verdi. Katılımın oranının yüksek olduğu program, aziz şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterisi ile başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “15 Temmuz gecesi müthiş bir milli irade oluştu, hep birlikte darbe girişimini önledik ve bu irade ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, birlik ve beraberliğinin perçinlenmesine büyük katkı yaptı. Devletimizin bu konuda attığı adımlara her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Nitekim Anayurt Güvenliği konusunda devletimiz önemli yatırımlar yapıyor; savunma sanayi konusunda büyük hamleler yapıyor, teknolojiyi de önceliyor. İSTE Türkiye’de bir ilk olarak Anayurt Güvenliği konusunu gündeme getirdi ve zorunlu ders olarak her bölümümüzde okutuluyor, bu konudaki araştırma çalışmalarına önem veriyoruz”  dedi.

İSTE Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz; "Dünden Bugüne Darbe ve Teknoloji" başlıklı konuşmasını yaptı. Yılmaz; “Günün teknolojisi darbelerde büyük etkendir. 15 Temmuz darbe girişimini önlemede 5 teknoloji önemli olmuştur; Facetime, Sosyal Medya, Televizyon - Uydu, Hızlı - Kesintisiz İnternet ve SMS. Darbeyi önlemede teknoloji nasıl etkili kullanıldı ise, o teknolojinin milli ahlakı olmayan birinin eline geçmemesi için de çaba harcamak zorundayız” dedi.

"Teknoloji ve Siber Güvenlik" başlıklı konuşmasında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İnan, teknolojinin doğru anlamda kullanılmasıyla birçok kötü sonuçtan korunabileceğini vurgularken, “Türkiye’de siber güvenlik ön planda tutulmalı. E-devlet hizmetleri arttı. Eğer yeterli düzeyde önlem alınmaz ise, siber saldırılar olduğunda hizmetler yavaşlar ve işlemez hale gelebilir. Yazılım konusunda ülkemiz gayet başarılı” dedi. Panelin ardından İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve Rektör Dereli tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.




Yorum Gönder