Doğu Anadolu Fay Hattı Hareketliliği Ürkütüyor!

14 Eylül 2020 Pazartesi 13:24
Bu haber 992 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Görevlisi İnşaat Yüksek Mühendisi Sıtkı Alper Özdemir, son günlerde Malatya ve Bingöl merkezli meydana gelen depremin Hatay’ı da kapsayan Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerinde hareketliliğe neden olduğuna dikkat çekti.

Doğu Anadolu Fay Hattı Hareketliliği Ürkütüyor!
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Görevlisi İnşaat Yüksek Mühendisi Sıtkı Alper Özdemir, son günlerde Malatya ve Bingöl merkezli meydana gelen depremin Hatay’ı da kapsayan Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerinde hareketliliğe neden olduğuna dikkat çekti. Hatay için acilen Deprem Master Planı hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Alper, riskli yapılarımız ve riskli alanların da acilen belirlenerek gerekli önlemlerin alınması ve şehrin depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hatay’ın deprem gerçeğine dikkat çeken Özdemir’in uyarısı şöyle, “Son günlerde Malatya ve Bingöl merkezli 4.0-4.5 aralığında depremler meydana geliyor. Bu depremler,24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli gerçekleşen 6.8 lik deprem sonrası Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerindeki hareketliliğe dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Hatay, DAF’ın en güneyindeki ilimizdir. Mevcut yapılarımızın durum tespiti ile başlanarak Hatay Deprem Master Planı hazırlanmalı ve riskli yapılarımız ve riskli alanlarımız acilen belirlenerek Hatay Kentsel Dönüşüm Modellemesi ile şehirlerimiz depreme hazır hale getirilmelidir. Beklemeyelim, unutmayalım, deprem olmadan çalışmalara başlayalım.”

Yorum Gönder