Donmak Üzere Olan Yaşlı Adamı Zabıta Ekipleri Kurtardı

16 Ocak 2019 Çarşamba 17:25
Bu haber 663 kez okundu

İskenderun'da oluşan şiddetli fırtınanın ardından zarar gören yerleri tespite çıkan İskenderun Belediyesi Zabıta Ekipleri sokakta yaşayan yaşlı adamı fark ederek soğuktan kurtardı.

Donmak Üzere Olan Yaşlı Adamı Zabıta Ekipleri Kurtardı

 İskenderun'da oluşan şiddetli fırtınanın ardından zarar gören yerleri tespite çıkan İskenderun Belediyesi Zabıta Ekipleri sokakta yaşayan yaşlı adamı fark ederek soğuktan kurtardı.

İskenderun'da yalnız başına sokaklarda yaşam mücadelesi verdiği öğrenilen 65 yaşındaki İbrahim Demirtaş'ı fark eden İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşı oradan alarak önce karnını doyurdu daha sonra ise kurumlarla iletişime geçti.

İskenderun sahilinin sular altında kaldığı günde iskelede kalan ve balık tuttuğunu belirten kimsesiz olduğu öğrenilen vatandaş için Valilik ve kaymakamlık ile görüşmelerin ardından sokakta yaşam mücadelesi veren Demirtaş, zabıta ekipleri tarafından araca bindirilerek İskenderun Belediyesi’ne getirildi.

Burada yemek ikram edilen kimsesiz adam daha sonra huzurevine yerleştirilmek üzere merkez Antakya'ya gönderildi.

İskenderun Belediyesi ve zabıta ekiplerine teşekkürlerini ileten Demirtaş,  soğukta sokaklarda kaldığı için zor günler geçirdiğini söyledi.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy da yaptığı açıklamada, "Bölgemizde etkili olan yağış nedeniyle ekiplerimiz sahil kısmında sel suları nedeniyle incelemeler yaparken, sokakta kalan vatandaşı fark etti. Sular altında kalan sahildeki iskelede duran vatandaşımızın hemen yanına giden ekiplerimiz sokaklarda yaşadığını belirten vatandaşı hemen oradan olarak belediyemize getirdi. Soğuktan üşüdüğü ve karnı aç olan vatandaşımızın karnını doyurdu. Kimsesiz ve sokakta kalan vatandaşlarımıza uzanmak için devletimiz elinden geleni yapıyor, bizlerde bölgemizde gördüğümüz vatandaşlarımızı bu soğuk havalarda dışarıda kalmamaları için elimizden gelen çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Zabıta ekiplerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “Soğuk ve yağışlı bu günlerde vatandaşlarımızın dışarıda kalmaması için devletimiz her zaman elinden geleni yapıyor. Bizlerde sorumlu olduğumuz bölge içerisinde vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ekiplerimiz gerekli yerler ile koordinasyonu kurarak vatandaşımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda kalmasını sağladı” diye konuştu.

Yorum Gönder