Dörtyol’da Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması!

08 Ağustos 2016 Pazartesi 12:05
Bu haber 1532 kez okundu

Dörtyol Saat Meydanı’nda Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediye Başkanlığının koordinesinde Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması düzenlendi.

Dörtyol'da Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması!
Dörtyol Saat Meydanı’nda Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediye Başkanlığının koordinesinde Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması düzenlendi. Coşku dolu anlara sahne olan Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’na Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mevlüt Dudu, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  İl Jandarma Komutanı,  İl Emniyet Müdürü, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Dörtyollu hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Demir-Çelik Yeni Cami İmam Hatibi Mustafa Çakır’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavilioğlu’nun duaları ile devam etti.

Gün Birlik Olma Zamanıdır!

Hatay Valisi Ercan Topaca burada yaptığı konuşmada, milletimizi okul diyerek, dershane diyerek zaman zaman din diyerek kandırmaya çalışan, milletimize ve devletimize ihanet eden, milletimizin verdiği paralarla, yaptığı hayırlarla bu milletin birliğine ve beraberliğine kast eden bu hainlerin içimizde barındırılmayacağını ifade etti. Vali Topaca konuşmasının devamında bu hainlerin çok sinsi olduğunu belirterek, “Bunlar her yere sızabilen,  gittiği yerde gerçek yüzünü göstermeyen, yüzümüze gülüp bizdenmiş gibi görünüp ama arkamızdan milletin kuyusunu kazan vefasız insanlardır. Bunlar bizlerin iyi niyetini, çocuklarımızı, askerimizi, polisimizi kullanarak bizim tankımızla bizim tüfeğimizle milletimize saldıracak kadar gözlerini karartmışladır. Biz bunları unutmayacağız. Elbette bunlar da cezasını çekecektir.  Yaşadığımız coğrafya bin yıl önce de bu ve buna benzer saldırılara, hainliklere tanıklık etti. Bugün da ülkemiz üzerinde hesapları olanlar türlü türlü oyunlar içine girmeye devam etmektedir. Onun için gün birlik olma zamanıdır, gün birbirini sevme ve sayma zamanıdır, hoşgörülü olma zamanıdır.” dedi.

Bu ülkenin ve milletin geleceğinin çocuklarımız olduğuna değinen Vali Topaca, “Çocuklarımızın eğitimi ile yakından ilgilenmeliyiz. Çocuklarımızın yanlış düşüncelerle doldurulmaması, ülkemize karşı bir silah gibi yönlendirilmemesi için evlatlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Gün, bu hainlerin eline çocuklarımızı bırakmama zamanıdır. İnşallah bu yaşanan olumsuz olaylardan çıkardığımız derslerle de yolumuza daha güzel devam edeceğiz. Bu saldırı bizim devletimizin ve milletimizin gücünü azaltmadı, aksine bu başkaldırı devletimizin gücünü arttırdı. İçimizdeki uru kesip attık, içimizdeki pislikleri temizledik, yükümüzü hafiflettik ve daha da gençleştik. İnşallah daha güçlü, daha iyi olacağız.” dedi.

Bu Toprakların Bütünlüğünü Ordusuz Sağlayamayız!

Vali olarak vatandaşlarımızdan birkaç istirhamı olduğunu ifade eden Vali Topaca, ‘’Birbirimize sahip çıkalım, askerimize, polisimize yan gözle bakmayalım, birbirimize muhabbet ve hoşgörü ile bakalım. Askerimizin içinde bu hainler çok azınlık. Tüm askerlerimizi bunlar gibi değerlendirmeyelim. Askerlerimizin içindeki hainleri kestik attık, bu temizliğe devam edeceğiz. Askerimize, polisimize sahip çıkmak, onları kucaklamak onlarla birlikte olmak zorundayız. Bu topraklara ordusuz sahip olmak mümkün değildir. Bu toprakların bütünlüğünü ordusuz sağlayamayız. Onun için hızla ordumuzu rehabilite edip topraklarımızı, sınırlarımızı daha güçlü koruyacak hale getirmeliyiz.” dedi.

Birilerinin aramızda sen, ben ayrışması çıkmasını istediğine vurgu yapan Vali Topaca, “Birbirimizi tahrik edebilirler. Biz bütün farklılıklarımızla birlikte güzeliz. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle hepimiz Türk milletini oluşturan unsurlarız. Çok hassas süreçlerden geçtiğimiz zamanlarda bu değerlerimizi, bu farklılıklarımızı tahrik ederek bizleri birbirine düşürmeye çalışanlar olduğunu asla unutmayalım. Bizlerin kavgası onları sevindirir. Biz onları sevindirmek istemeyiz. Onun için birbirimize sımsıkı sarılalım ve geleceğe birlikte emin adımlarla yürüyelim.” dedi.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise 15 Temmuz gecesi yaşananların sadece bir darbe girişimi olmadığını belirterek ‘’Geçmişten beri ecdadımız var olma mücadelesi verdiler, unutulmamalıdır ki bu millet de o ecdadın genlerini taşıyor. 15 Temmuz’da darbecilerin planı sadece darbe yapmak değil, Türkiye’yi dünya tarihinden silmekti. Ama Türk milletinin çelik yüreği, cesareti, vatan ve bayrak sevgisi onların jetlerle attıkları bombaları, tanklarla attıkları bombaları en güçlü silahla attıkları mermileri parçaladı ve onları inlerine inmek zorunda bıraktı. Bizler bugüne kadar tüm siyasi partilerimizle sizlere hizmet etmek için çalıştık. Ülkemiz geldiği noktada birçok dünya ülkesinden daha önde, halkımız daha huzurlu yaşıyor. Şundan emin olun birlik ve beraberlik içerisinde güzel vatanımızın dünyanın en güçlü ülkesi olması için, siz aziz milletimizin dünyanın refahı en yüksek milleti olabilmesi için bugüne kadar çalıştığımızın çok daha fazlasını çalışacağız.” dedi.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ‘’Milletimizin şanlı geçmişine baktığımız zaman bu tür oyunlar her dem yaşadığımız olaylardır. Vatan sevgisi imandandır ilkesi gereği asırlardır şahadet şerbeti içilip bu mübarek vatan toprakları, bu devlet yaşama gayesine eriyorsa, devletimiz kesintiye uğramadan büyük Türkiye ideali ile yoluna devam ediyorsa bu Aziz şehitlerimizin sayesindedir. Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad olsun. 15 Temmuz gecesi Türk demokrasi tarihinde acıların paylaşıldığı, milli birlik ve beraberliğin şaha kalktığı bir gün olarak kaldı. Peygamber ocağı diye tabir ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri arasına adeta bir köstebek harekâtıyla sinsice sinmiş FETÖ mensupları, üniforma giymiş eşkıya sürüsü Devletin yürüyen mekanizmasına kast etmeye çalıştı. Allah’a hamdolsun ki hesap edemedikleri bir şey vardı: Bu millet yedisinden yetmişine tarihin derin seyrinde olduğu gibi kazanımlarına sahip çıkma arzusu ile meydanlara koştu.” dedi.

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, ‘’15 Temmuz gecesi demokrasimiz tarihinin en ağır saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Bir darbe geleneğine sahip olan demokrasimizde bu darbe girişiminin başta büyük milletimiz olmak üzere tüm siyasi partilerimiz ve en önemlisi ordunun önemli bir kesimi tarafından karşısında dimdik duruldu. Milletimizin bu esaslı duruşu sayesinde kazanan yine Türk milleti olmuştur. Eminim ki bundan sonra bu ülkede bir daha hiç kimse demokrasiye karşı, milli iradeye karşı böyle bir cürette bulunamayacaktır. Bu acı olayın bize verdiği çok önemli dersler var. Demokratik parlamenter sistemin ne kadar önemli olduğunu o gece bir kez daha anladık. Uzun yıllardır ayrışan ve kutuplaşan toplumumuz yeniden birlik olmayı öğrenerek yeniden Çanakkale ruhuna kavuştu.’’ dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, ‘’15 Temmuz gecesinden itibaren bugüne kadar meydanları dolduran büyük Türk milletinin birliğini, dirliğini, bin yıllık kardeşliğini ortaya koyan siz değerli hemşehrilerim başta olmak üzere büyük Türk milleti adına sorumluluk almış bütün gönül dostlarını saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Türk milleti birlik ve beraberliğini partiler ve ideolojilerin üstünde tutmuştur. Aziz milletimiz muazzam bir destan yazmış ve tarihi haklarına kast etmeyi düşünen hainlere meydanları doldurarak engel olmuştur. FETÖ, PYD, PKK ve IŞİD gibi bölücü yıkıcı örgütlerin kalkışması, darbe girişimi Türk milletine karşı işlenmiş en ağır suçlardan birisi olarak milli hafıza ve vicdanlara kazınmıştır.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Topaca ve beraberindekiler ilimiz Belen ilçesinde düzenlenen kardeşlik buluşmasına misafir oldular. İlimizin farklı inanç ve kültürden tüm renklerinin kucaklaştığı, her ilçeden hemşehrilerimizin  omuz omuza vererek milletimizin bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için Çanakkale ruhuyla yan yana geldiği buluşma, milli birlik ve beraberliğimizin  en güzel görüntülerine sahne oldu.

Yorum Gönder