Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlu Olsun

08 Aralık 2023 Cuma 11:01
Bu haber 146 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü sivil havacılık temsilcileri ile öğrencileri buluşturan konferanslarla kutladı.

Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlu Olsun

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü sivil havacılık temsilcileri ile öğrencileri buluşturan konferanslarla kutladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü sivil havacılık temsilcileri ile öğrencileri buluşturan konferanslarla kutladı. ICAO'nun 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmaya başlayan 7 Aralık’ta düzenlenen konferansın bu yılki teması “Deprem Sonrası Hatay’ın Kalkınması ve Gelişmesinde Havacılık Sektörünün Rolü ve Katkısı”ydı. İSTE Mavi Salonda düzenlenen konferansa İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE akademik ve idari personelleri, sivil havacılık sektörünün temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

İSTE’de geleneksel hale gelen konferansın bu yılki konukları Favori Airport Çukurova Havalimanı İşletme Müdürü Oğuz Oflaz, DHMİ Hatay Havalimanı Müdürü Caner Gazi Öncü, THY Hatay Havalimanı İstasyon Şefi Yalçın Kayalar, Anıl Havacılık Genel Müdürü Ahmet Anıl, TGS Adana Havalimanı İstasyon Müdürü Mevlüt Sönmezler, Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü Berkay Aktaş, THK İskenderun Şube Başkanı Ali Koç, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, Akdeniz Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (FlyTürk) Başkanı Yılmaz Verim’di.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suha Orçun Mert “İskenderun Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak her yıl 7 Aralık’ta Dünya Sivil Havacılık Gününü sektörümüzün kıymetli temsilcileri ile kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. “Deprem Sonrası Hatay’ın Kalkınması ve Gelişmesinde Havacılık Sektörünün Rolü ve Katkısı” başlıklı konferans yakın zamanda yapılacak önemli bir projenin de ön hazırlığını oluşturacaktır. Bizler Hatay’ın gelişiminde havacılık sektörünün katkısını bilimsel açıdan ele alıp, temel sorunları tespit edip, uygun yöntemler ile toplayacağımız verileri analiz ederek faydalı sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışacağız” dedi. Prof. Dr. Mert konuşmasını “konferansa ve projemize destek veren başta Sayın Rektörümüz olmak üzere havacılık sektörümüzün kıymetli paydaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı.

Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ve kendilerine bu imkânı tanıdığı için İSTE’ye teşekkür ettiklerini belirten sivil havacılık sektör temsilcileri mesleki tecrübelerini öğrencilere aktardı. Aynı zamanda öğrencilere iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yeteneklerle ilgili tavsiyeler veren sektörün önemli isimleri sektörün öğrencilere sunacağı avantajlardan söz etti.

Konferansların tamamlanmasının ardından öğrencilerin soruları cevaplandı. Konuşmacılara plaket takdim edildi.

Konferansın hazırlanmasında emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “7 Aralık Sivil Havacılık Günü kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz sektör buluşmalarını bu yıl ‘Deprem Sonrası Hatay’ın Kalkınması ve Gelişmesinde Havacılık Sektörünün Rolü ve Katkısı’ temasıyla gerçekleştirdik. Bölgenin en önemli eğitim kurumlarından biri olan İSTE’de sektörün önemli isimlerini misafir ettik. Öğrencilerimizle tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşan kıymetli sektör temsilcilerimize üniversitem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin aldıkları kaliteli teorik eğitimleri uygulamayla desteklemek üzere sektörle her zaman iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm sivil havacılık çalışanlarının 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününü kutlarım.” değerlendirmesinde bulundu.





Yorum Gönder