'Ebeler Günü Kutlu Olsun'

06 Mayıs 2021 Perşembe 16:21
Bu haber 379 kez okundu

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat 5 Mayıs dünya ebeler günü nedeniyle yazılı açıklama yayınladı.

'Ebeler Günü Kutlu Olsun'
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat 5 Mayıs dünya ebeler günü nedeniyle yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şu sözlere yer verildi;
Dünya'nın en eski mesleklerinden birisi olan “Ebelik Mesleği” nin önemine dikkat çekmek amacıyla ülkemizde her yıl 5 Mayıs tarihinde “Dünya Ebeler Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünyanın en kutsal duygularından biri olan ‘annelik’ duygusuna kadınları kavuşturarak aileleri sevindiren, anneyi en iyi anlayan, bu mucizevî olaya ilk tanıklık eden ebelik mesleği, bu sebeple toplum içinde saygın bir yere sahiptir. Aile sağlığında temel taşlardan biri olmalarının sebebi ise, doğum sırasında, öncesinde ve sonrasında yaptıklarıyla anne ve bebek ölümlerindeki oranları oldukça etkili bir şekilde düşürmelerinin yanında aileye ve anneye psikolojik destekte olmalarıdır. Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır.
İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır, özveri, çaba ve sevgi ile her zaman, her türlü koşulda mesleğini icra etmeye çalışan ebelerimiz; bebeklerimizin en iyi şekilde dünyaya gelmelerine yardımcı oldukları gibi, gelecek kuşakların sağlıklı yetişmesi için etkili ve verimli sağlık hizmeti sunabilmede de büyük çaba göstermektedirler.
5 Mayıs Dünya Ebeler Günü vesilesi ile büyük fedakârlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimizin bu anlamlı günlerini en içten duygularımla kutluyor, bu zorlu ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum.” 





Yorum Gönder