Eczane Teknisyenlerinden Muhteşem Dayanışma Gecesi

15 Kasım 2022 Salı 12:51
Bu haber 330 kez okundu

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Derneği yönetimi tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya gelen eczane teknisyenleri, gönüllerince eğlenerek stres atma imkanı buldu.

Eczane Teknisyenlerinden Muhteşem Dayanışma Gecesi

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Derneği yönetimi tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya gelen eczane teknisyenleri, gönüllerince eğlenerek stres atma imkanı buldu.

İsa Taş Plaza düğün salonunda gerçekleştirilen geceye; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Güneydoğu Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Aydın Dağ, siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılım gösterdi.

Gecede kısa bir açılış konuşması yapan Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Derneği Başkanı Cemal Çelik, 1997 yılında kurdukları derneğin bir amaçları, hayalleri olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için mücadele verdiklerini ifade ederek; “Öncelikli olarak mesleğimizle ilgili statü değişikliğini getirdik. Kalfa olan ismimiz, teknisyen olarak resmi gazetede yayınlandı. Eczanede çalışanlarımıza daha sonra teknisyenler belgesi kazandırdık. Üniversitelerde Eczane Teknisyenliği Bölümünün açılmasını gündeme getirdik, çok şükür o da açıldı. Şimdi eczanelerde belgesiz teknisyen çalışamıyor. Dernek mücadelemizi ülke geneline yaydık. Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyon Başkanlığına layık görüldüm. Bu gururu tüm İskenderunlularla birlikte yaşıyorum” diye konuşu.

Bu yılın Haziran ayında YÖK’den Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda Eczane Teknisyenleri bölümünün açılış müjdesini aldıklarını duyuran İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de yaptıkları kısa konuşmalarda derneğin başarılarının daim olmasını temenni ettiler.

Güneydoğu Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Aydın Dağ da Fransa, Belçika Hollanda, Çek, Avusturya Macaristan gibi ülkelere gittiklerini, orada bu işlerin nasıl yapıldığını görme imkanı bulduklarını ifade ederken, bu örnekleri Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye Eczacılar birliğine sunduklarını sonuç olarak da şimdi ülkemizde 70-80 adet Eczane Teknikerliği yüksekokulu olduğunu kaydetti.

Düzenlenen gecede misafir dernek yöneticileri ile İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği yönetimi, sürpriz yaparak aynı zamanda Akdeniz Federasyonu Başkanı olan Cemal Çelik’e plaket takdim ettiler. Gece teknisyenlerin doyasıya eğlenmeleri ile son buldu.












Yorum Gönder