Ege ve Antakya Mutfağı Karıştı

17 Şubat 2020 Pazartesi 13:43
Bu haber 525 kez okundu

UNESCO tarafından 2017 yılında ‘GASTRONOMİ KENTİ’ seçilen Hatay Mutfağı'nın gündemde olduğu bugünlerde yeni bir etkinlik yapıldı.

Ege ve Antakya Mutfağı Karıştı

UNESCO tarafından 2017 yılında ‘GASTRONOMİ KENTİ’ seçilen Hatay Mutfağı'nın gündemde olduğu bugünlerde yeni bir etkinlik yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinlik; Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği organizasyonuyla Çankaya Konakları'nda gerçekleştirildi. Füzyon Mutfağı Şefi Sinem Baysal tarafından Füzyon Mutfağı ile Antakya Mutfağı'nın bir araya getirilerek ‘Ege-Antakya Füzyon Mutfağı’ başlıklı workshop' a Antakya, Ankara ve İzmir'den olmak üzere 10 kişi katıldı. Füzyon Mutfağı uygulamasında; Koçinüsto (Tarçınlı Bademli Et), Balkabağı Sinkonta, Patlıcan Pabucaki (Antakya Peyniri ile), Firikli Pancar ve Avokadolu Tuzlu Yoğurt yapıldı.

Ankara ve İzmir'den gelen katılımcılar; kentin kültürünü, tarihini daha yakından tanıyıp özümseyerek uygulama yaptıkları etkinlikten çok mutlu olduklarını bildirdiler.

Dünyada 'fusion cuisine' olarak bilinen mutfak kültürü, Türkçe'ye 'füzyon mutfak' olarak geçmiştir. Füzyon, kelime olarak karışma, birleşme anlamına gelir. Yani en net ve kısa haliyle, füzyon mutfak için, farklı mutfak kültürlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir 'sentez' denilebilir. Füzyon mutfak, dünya mutfaklarından detayların bir araya getirilip 'kaynaştırılarak' ortaya yeni ve nispeten farklı lezzetler çıkarılmasıdır. Füzyon mutfağı uygulamalarının gastronomi turizminin gelişimine katkısı oldukça büyüktür. 

Yorum Gönder