Eğitim Gönüllülerinden ‘Cumhuriyet Özel Eğitim Sınıfı’

18 Ocak 2021 Pazartesi 13:48
Bu haber 617 kez okundu

Sarı Zeybekler Derneği, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Hatay İl Başkanlığı ve Geleceğimiz Gün Işığı Oyun ve Eğitim Odası Gönüllüleri kurdukları köy okulu kütüphanesinin ardından bu kez de yine bir köy okuluna ‘Cumhuriyet Özel Eğitim Sınıfı’ kurdular.

Eğitim Gönüllülerinden ‘Cumhuriyet Özel Eğitim Sınıfı'

Sarı Zeybekler Derneği, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Hatay İl Başkanlığı ve Geleceğimiz Gün Işığı Oyun ve Eğitim Odası Gönüllüleri kurdukları köy okulu kütüphanesinin ardından bu kez de yine bir köy okuluna ‘Cumhuriyet Özel Eğitim Sınıfı’ kurdular.

Eğitim gönüllüleri; Hatay, Belen’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na kurdukları özel eğitim sınıfı ile okulda bulunan özel gereksinimli öğrencilerin daha ferah ve daha eğlenceli bir sınıfta eğitim görmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt şunları söyledi: “Geçtiğimiz ay Hatay, Reyhanlı ilçesi Konuk Köyü İlkokulu’nda kurduğumuz ‘Cumhuriyet Kütüphanesi’nden, Belen ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndaki özel eğitim sınıfını baştan aşağı yenilemenin mutluluğunu yaşıyoruz.Bu bağlamda özel eğitim sınıfının her ihtiyacını temin edip bizzat kendimiz çalışarak elbirliği ile kurduk ve görevli öğretmenlerimize teslim ettik.

Şimdi şubat ayında yine bir köy okuluna kurmayı amaçladığımız “Cumhuriyet Kütüphanesi” için kollarımızı sıvadık. Bütün eğitim gönüllülerini bizlere kitap desteği olmaları için çağrıda bulunmak istiyorum. Unutmayalım ki; eğitime destek olarak insanlığa hizmet olacaksınız. Okula ve eğitim görecek olan çocuklarımıza ve eğitim neferi öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Projenin bel kemiği olan BAYŞAD Hatay İl Başkanı Musa Göçer de yaptıkları etkinliğin son derece anlamlı olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Söylediğimiz tarihte söylediğimiz gibi özel ve güzel çocuklarımızın eğitim alacağı Hatay’ın Belen ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na Cumhuriyet özel eğitim sınıfımızı kurduk. Bu sınıfta eğitim gören özel gereksinimli çocuklarımızın ferah ve mutlu bir ortamda eğitim görmeleri için sınıfın yerlerini tatami minderlerle kapladık. Duvarlarına monte ettiğimiz raflarla ve duvarlara astığımız çizgi film karakterleriyle daha da güzelleşen sınıfta eğitim görecek olan öğrencilerin mutlu olması bizim de mutluluğumuz olacaktır. Bir aya iki okulun kütüphanesi ve özel eğitim sınıfını sığdırmanın o güzel şarkısını gelin beraber söyleyelim.

Tabelada var olup esasta olmayan derneklere inat tüm yüreğimizle Vatana hizmet etmenin Gazi Mustafa Kemal Paşa’dan aldığımız düstur ile Anadolu’ya duyduğumuz aşk her dem var olsun… Biz vatan sevgisini sarı saçlı mavi gözlü devden öğrendik. Bin selam olsun onun asil duruşuna…”

Projeye Ankara’dan destek olan Geleceğimiz Gün Işığı Oyun ve Eğitim Gönüllüleri Başkanı Sevilay Akbaş da açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Belen ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda eğitim alan özel ve güzel çocuklarımıza “Cumhuriyet Özel Eğitim Sınıfı” kurmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

O özel çocuklarımıza aslında bizden bir farkları olmadığını ve asıl eksikliğin bizim bakış açımızda olduğunu göstermek adına onlara güzel yüreklerine yakışan bir eğitim ortamı hazırladık.

Hayat normale dönüp okullarına geldiklerinde sürprizimizle karşılaşacak ve gülümseyecekler. Onların o içten ve samimi gülümsemesiyle hepimizin manevi ikliminin değişeceğine inanıyoruz.”

Yorum Gönder