Emin Adımlarla TEKNOFEST Finaline

29 Temmuz 2022 Cuma 13:39
Bu haber 301 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te başarılara imza atmaya devam ediyor.

Emin Adımlarla TEKNOFEST Finaline

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te başarılara imza atmaya devam ediyor.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 2016 yılından bu yana düzenlenen TEKNOFEST 2022’den başarı haberleri gelmeye başladı. Üniversite öğrencilerinin İHA teknolojileri hakkındaki farkındalıklarını arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi ve Ülkemizin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlamayan Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında, değerlendirme ise; Kavramsal Tasarım Raporu, Detaylı Tasarım Raporu ve Uçuş ile Tanıtım/ Rapor Videosu aşamaları üzerinden yapılıyor. Raporların ve videoların değerlendirilmesi sonucunda finalist takımlar belirleniyor. 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Teknofest’te Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmalarına; BALAMİR ve AYBAR Sabit Kanat İHA olmak üzere 2 takım halinde başvurusunu yaptı. Teknofest 2022 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması sonuçlarına göre, sabit kanat kategorisinde yüzlerce takım içerisinden ilk sıralarda yer alarak finalist derecesini alan İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu 2 takımı büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmada; Akademik Danışmanlığını İskenderun MYO Müdürü Öğr. Gör. Hakan Kalpakçıoğlu’nun, takım kaptanlığını Eray Sarıca’nın yaptığı Aybar İHA takımı 86 puan ile ve Danışmanlığını İskenderun MYO İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Öğr. Gör. Osman Kümük’ün, takım kaptanlığını Muhammed Esen'in yaptığı Balamir İHa takımı 86,67 puan ile Afyonkarahisar'daki final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Önceki yıllarda çeşitli kategorilerde dereceler alarak önemli başarılar elde eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları bu yıl da iddialı projeler ile TEKNOFEST’e katılmalarına projelerinin her aşamasında destek sunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkürlerini sundu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise yaptığı değerlendirmede “İSTE olarak TEKNOFEST Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda büyük bir başarı ivmesi yakaladık. Yerli ve Milli teknoloji hamlesine katkı sunabiliyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Takımlarımızı tebrik ediyor ve değerlendirme süreçleri devam eden diğer takımlarımıza da başarılar diliyorum. 9- 14 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da görüşmek üzere” ifadelerine yer verdi.








Yorum Gönder