En Kritik İl Hatay

28 Ağustos 2019 Çarşamba 12:18
Bu haber 440 kez okundu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Pençe-3 Operasyonu ve son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunduğu CNN TÜRK’teki canlı yayın programında, “Türkiye’nin şu anda en kritik şehri Hatay’dır’ dedi.

En Kritik İl Hatay
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Pençe-3 Operasyonu ve son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunduğu CNN TÜRK’teki canlı yayın programında, “Türkiye’nin şu anda en kritik şehri Hatay’dır’ dedi.

Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına katılan Feyzioğlu, Hatay’ın mültecilerden arındırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin korunması Hatay’dan başlar” şeklinde konuştu.

Metin Feyzioğlu’nun Hatay ile ilgili önemli uyarıda bulunduğu açıklamaları şöyle: ‘Hatay’da şöyle kritik bir durum var, Hatay’da nüfusumuzun çok büyük bir yüzdesi, maalesef Suriyeli mültecilerden oluşuyor. Bunların içinde ajanlar var. Bunların içinde PKK ajanları da var, YPG ajanları var, radikal örgütlerin ajanları var ve sayı çok büyük. Hatay bizim için şu an Türkiye’de en stratejik kritik il.  Diğer illerdeki kişileri bugün itibariyle memleketlerine gönderemesek bile Hatay’ı boşaltmamız lazım. Hatay’ı mültecilerden arındırmamız lazım. Sebebi de çok basit çünkü emperyalist güçler yarın öbür gün orada büyük bir karışıklık planı içerisindedirler.

Hatay, Türkiye’nin elinden çıktıktan sonra PKK koridoru tamamlanır. Türkiye’nin korunması Hatay’dan başlar. Türkiye Barolar Birliği geçtiğimiz 2 yıl Kıbrıs’la ilgili Türkiye Cumhuriyetinde yapılmış, en ciddi bilimsel toplantıları yaptı. Rumların tüm planlarında ve Birleşmiş Milletlerin bize dayattığı tüm planlarda Karpaz’ın Rum tarafına verilmesi, var. Oysa Karpaz, İskenderun körfeziyle birlikte düşünüldüğünde Doğu Akdeniz’in Türk etkisinde olmasını sağlayacak en önemli toprak parçası.

En az bunun kadar önemli bir husus var. Sondaj gemilerimiz Doğu Akdeniz’de doğalgaz yataklarına ulaşacaktır. An meselesidir. Ancak çok daha değerli doğalgaz yataklarının bizim yaptığımız toplantılarda Cumhurbaşkanı Yardımcısına sunduk. Karpaz burnundan İskenderun’a doğru açılan alanda olduğu tespit edilmiş durumdadır. Hacettepe Üniversitemizden gelen önemli veriler var elimizde. Kamuoyunun gündemine çok mal olmayan bir bilgidir bu.. Sayın Cumhurbaşkanı yardımcımız bu işi en üst düzeyde ele almıştır. Karpaz’ın elimizden gitmesi Hatay’da büyük bir karışıklık çıkması halinde Türkiye belki de tüm tarihinde sahip olabileceği en büyük doğalgaz zenginliğinde mahrum edilmek isteniyor.’

Yorum Gönder